Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Још седам општина: Ни динар за пројектно суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

10. 02. 2015.

Аутор: А. Р. Извор: УНС

Још седам општина: Ни динар за пројектно суфинансирање медија

У буџетима Беочина, Бруса, Владимираца, Жагубице, Нове Црње, Сјенице и Ћићевца нема предвиђених средстава за пројектно суфинансирање медија.

 

Беочин, Нова Црња и Сјеница нису планирали ни динар за медије.

Жагубица за медије издваја 6 милиона динара, односно 1.5 одсто буџета. УНС-у у општини нису желели да одговоре којим медијима су ова средства намењена.

Општина Владимирци издваја 2 милиона динара, 1.9 одсто буџета, али та средства не намерава да додели путем конкурса већ да директно финасира РТВ Шабац, РТВ АРС и Глас Тамнаве јер ови медији покривају њихову територију, иако то није у складу са Законом.

Општине Брус и Ћићевац издвајају више од 2 одсто из буџета за локалне медије у јавном власништву, који треба да буду приватизовани до краја јуна ове године.

Брус је за медије предвидео 17 милиона динара или 2.2 одсто буџета, а Ћићевац 9 милиона динара или 3 одсто буџета. Из обе општине УНС-у су рекли да ће „након приватизације направити ребаланс и предвидети средства за пројектно суфинансирање“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси