Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Конкурс општине Инђија за суфинансирање пројеката у области јавног информисања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

04. 02. 2015.

Конкурс општине Инђија за суфинансирање пројеката у области јавног информисања

На основу Закона о јавном информисању и медијима, Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, Одлуке о буџету општине Инђија за 2015. годину и Одлуке о расписивању Јавног позива за учешће на Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Инђија у 2015. години, председник општине Инђија расписује:

Јавни позив за учешће на Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Инђија у 2015. години.

Намена средстава за остваривање јавног интереса

Јавни позив за учешће на Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Инђија у 2015. години (у даљем тексту: Конкурс) се расписује за суфинансирање пројекта:

1) производње медијских садржаја на територији општине Инђија.

Циљеви Конкурса:

–подршка остваривању права грађана на јавно информисање;
– развој медијског плурализма;
– подстицај медијског стваралаштва у области културе, науке и образовања;
– подршка медијског стваралаштва и остваривању права на информисање у свим областима јавног живота посебних, а нарочито заштићених група.

Износ средстава која су опредељена за Конкурс

Висина средстава предвиђених за пројекте производње медијских садржаја износи 20.000.000 динара.

Учесник Конкурса може поднети захтев за суфинансирање пројекта у износу до највише 80% вредности предложеног пројекта, односно највише до износа утврђеног конкурсом.

Учесник Конкурса коме су додељена средства за пројекат може у току исте календарске године да учествује и на другом конкурсу за суфинансирање, са истим пројектом, с тим да укупно додељена средства не прелазе 80% вредности пројекта.

Право учешћа на Конкурсу

На Конкурсу могу учествовати:

– издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медија, који се води у Агенцији за привредне регистре;
– правно лице, односно предузетник, који се бави производњом медијских садржаја и који има доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија;

Право учешћа на Конкурсу немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода.

Право учешћа на Конкурсу немају лица која су у претходном периоду добила средства намењена пројектном суфинансирању, а нису на време и у прописаној форми поднела наративни и финансијски извештај.

Учесник Конкурса може конкурисати само са једним пројектом на једном конкурсу. Под пројектом се подразумева заокружена програмска целина или део целине (жанровска и временска), којом се доприноси остваривању јавног интереса, у складу са Законом. Ако је учесник Конкурса издавач више медија, може на конкурсу учествовати са једним пројектом за сваки медиј.

Конкурс се расписује за суфинансирање пројеката чија реализација не може бити дужа од три године. Учесник конкурса који је добио средства за суфинансирање пројекта чија је реализација дужа од годину дана, доставља наративни и финансијски извештај о реализацији пројекта за сваку календарску годину, до краја те године, органу који му је одобрио средства.

Пријава на Конкурс

Пријава на Конкурс са пратећом документацијом се подноси у затвореној коверти на адресу: Општина Инђија, Цара Душана 1, 22 320 Инђија, са назнаком: за Јавни позив за учешће на Конкурсу за суфинансирање пројеката у области јавног информисања, или предати лично у Пријемној канцеларији општине Инђија – шалтер број 1, Цара Душана 1.

Рок за подношење пријава и пројеката је 17. 2. 2015. године.

Контакт особа за пружање додатних информација је Тања Пјевац – имејл: tanja.pjevac@indjija.net

Конкурс у целини прочитајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси