Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Нови Пазар: За медијске пројекте 55 милиона, формирана стручна комисија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

02. 02. 2021.

Извор: Индексонлине

Нови Пазар: За медијске пројекте 55 милиона, формирана стручна комисија

Одлуком Градоначелника Новог Пазара формирана је комисија за оцену медијских пројеката који ће се суфинансирати из градског буџета у 2021. години.

Комисију ће чинити Слободан Радичевић (предлог Удружења новинара Србије), Јелица Поповић (предлог Удружења медија и медијских радника) и Радојица Бунчић (независни медијски стручњак), пише Индекс онлајн.

У Решењу објављеном на сајту градске управе наводи се да је Слободан Радичевић, дугогодишњи медијски радник и уредник Радио телевизије Крушевац. Јелица Поповић новинарка Радио телевизије Прибој и Радојица Бунчић новинар са радним ангажманом у различитим београдским и регионалним медијима.

За суфинансирање пројеката који ће бити у јавном интересу у области јавног информисања у медијима ове године из градског буџета планирано је 55 милиона динара, од чега је миллион динара усмерен на финансирање пројеката производње медијских садржаја на језицима националних мањина.

Ово је први пут да се из градског буџета планирају директна средства за подршку медијским садржајима на босанском језику, што до сада није била пракса.

На Конкурсу је пристигло 38 пројектних пријава медија, продукција и удружења грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси