Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Претња порталу Direktno.rs на Платформи Савета Европе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 04. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Претња порталу Direktno.rs на Платформи Савета Европе

На Платформи Савета Европе за заштиту новинарства и безбедност новинара од данас се налази и случај претње порталу Direktno.rs која је у уторак, 7. априла стигла на редакцијски имејл.

У претећој поруци порталу Direktno.rs која је потписана именом Срђан Петровић, стоји на Платформи, пише "треба вас све побити и уништити". Наводи се да нема назнака ко би та особа могла бити, а да полиција тврди да имејл није стигао из Србије.

На Платформи стоји да је претња порталу Direktno.rs упућена након што је премијерка Ана Брнабић показала приликом гостовања у телевизијској емисији чланак са тог портала, који је заправо писмо бившег помоћника градоначелника Новог Пазара Емира Ашћерића у којем критикује посету председника том граду у време пандемије.  

Уредник Direktno.rs Игор Велимировић навео је, стоји на Платформи, да је случај претње пријавио полицији која је покренула истрагу, као и да су јавни коментари премијерке „можда изазвали претњу“.

„Српска новинарска удружења НУНС и УНС осудили су претњу“, наводи се на Платформи.

Иначе, циљ онлајн Платформе Савета Европе је да унапреди заштиту новинара објављујући претње и насиље над њима како би Савет Европе био упознат са таквим случајевима и да, уколико је потребно, на време реагује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси