Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Радио Београд победник конкурса „Зато што волим Дунав“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 10. 2011.

Радио Београд победник конкурса „Зато што волим Дунав“

Данас су уручене награде победницима конкурса за новинарски прилог и фотографију „Зато што волим Дунав“.

За најбољи новинарски прилог награђена је екипа Радио Београда у саставу Татјана Зељковић, Елизабета Арсеновић и Горан Гордић. Они су награђени тродневним боравком у Бечу где ће посетити Међународну комисију за заштиту Дунава.

Друго место припало је уреднику Јутарњег програма РТС-а Александру Туцаковићу. Награда се састоји од викенд-излета у Србији за пет чланова његове редакције.

Трећу награду равноправно деле Милена Маџгаљ из Радио-телевизије Војводина и Душан Рашета из Радио Београда 202. Они ће поделити 300 литара производа компаније Кока-Кола која је заједно са Дирекцијом за воде Министраства трговине, пољопривреде, шумарства и водопривреде организатор и покровитељ овог конкурса.

Прву награду на фото конкурсу „Зато што волим Дунав“ који је организован у сарадњи са часописом Национална географија Србија добио је Андреј Филиповић, друга је припала Јосипу Шарићу, а трећа Урошу Петровићу.

Конкурс „Зато што волим Дунав“ део је кампање „Дан Дунава 2011“ у оквиру које су Министарство пољопривреде и Кока-Кола систем (компанија Кока-Кола и Кока-Кола Хеленик Србија) сарађивали са више од 300 партнера и организовали 120 едукативни х и других активности са циљем да се подигне свест јавности о значају заштите и очувања Дунава у 26 градова Србије.

Жири за доделу новинарске награде сачињавали су: Милица Миленковић, представница Републичке дирекције за воде, Милица Стефановић из компаније Кока-Кола, Јована Туфегџић, из компаније Кока-Кола Хеленик Србија, Нино Брајовић, генерални секретар УНС-а и Војислав Стевановић, представник НУНС-а. На конкурс је приспела 168 текстова, радио и ТВ прилога и веб објава.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси