Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ђаци Новинарске школе извештачи са сокобањске Олимпијаде трећег доба
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 08. 2011.

Ђаци Новинарске школе извештачи са сокобањске Олимпијаде трећег доба

Дружење и такмичење бака и дека који се крајем септембра окупљају у Сокобањи на „Олимпијади трећег доба“ пратиће петоро ђака Новинарске школе УНС-а. Маријана Илић, Андријана Шћепановић, Марија Миленковић, Марко Врањеш и Саша Грујовић ће чинити Прес центар Олимпијаде, а задатак ће им бити мултимедијално извештавање.

 

Пошто ће извештавати за сајт olimpijada3d.org имаће прилику да вежбају писање вести, извештаја, репортажа, интервјуа, да раде кратке аудио и видео записе и да фотографишу. Ова својеврсна радионица трајаће од 28. септембра до 2. октобра, а полазницима Новинарске школе УНС-а биће обезбеђен превоз, хотелски смештај и храна.

Са њима ће радити колега Ђорђе Маричић са РТВ Б92 који ће водити Прес центар.

Ко су ђаци Новинарске школе УНС-а, извештачи са Олимпијаде трећег доба:


Маријана Илић
из Панчева. Завршила Филолошки факултет у Београду. Новинарка је у интегрисаној редакцији Рингиер Аксел Спрингер. Завршила 24. генерацију Новинарске школе УНС-а.





Андријана Шћепановић
из Београда. Ђак је четвртог разреда VII београдске гимназије. Са групом људи из Канцеларије за младе Палилула основала радио 'Нови радио БГ' на коме је имала ауторску емисију. Студираће комуникације. Завршава 27. генерацију Новинарске школе УНС-а.



Марија Миленковић
из Београда. Завршила хидрометеоролошка школу „Милутин Миланковић“ у Београду. Од 2008. године новинар, уредник рубрике “Храна и Пиће” на порталу nadlanu.com. Пише такође текстове за рубрике Туризам, Lifestyle, Актуелности у граду. Завршила 24. генерацију Новинарске школе УНС-а.



Марко Врањеш
из Новог Сада. Апсолвент Одсека за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду. Радио као дечији рекреатор и аниматор, организовао мање дечије манифестације, ликовне и музичке радионице за образовање деце кроз игру. Од 2008. ангажован од Арт центра Београд за Нови Сад и покрајину. Од 1999. члан извођачког ансамбла новосадског КУД-а “Светозар Марковић”. Завршава 27. генерацију Новинарске школе УНС-а.


Саша Грујовић
из Зајечара. Апсолвент новинарства на Факултету политичких наука у Београду. Од октобра 2010. уредник студентског листа “Политиколог”. Од 2008. новинар, водитељ и музички уредник студентске емисије “Слушаоница 6” . На Радио Београду 202 од априла ове године новинар емисије “Медијска вртешка”. Позоришни глумац АП “ Бранко Крсмановић” у Београду. Завршава 27. генерацију Новинарске школе УНС-а.




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси