Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Запалио кућу новинара да би избегао враћање дуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 12. 2018.

Извор: УНС

Запалио кућу новинара да би избегао враћање дуга

Полиција је ухапсила осумњичене за паљење куће новинара Милана Јовановића у Гроцкој, саопштио је министар полиције Небојша Стефановић.

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да су ухапшени А.М. (1993) и Б.С.Ш. (1981) такође из Гроцке. Због сумње да их је ангажовао и за то дао новац, ухапшен је И. Н. (1977) из Гроцке.

УНС је у изворима блиским истрази сазнао имена ухапшених. То су Александар Маринковић, Бојана Цветковић - Шијацки и Игор Новаковић.

УНС сазнаје да полиција Новаковића сумњичи да је организатор напада, Маринковића сумњичи за извршење, а Цветковић – Шијацки за саучесништво.

Према подацима којима располаже полиција, сумња се да је Новаковић раније позајмио новац Маринковићу под каматом, а како Маринковић није могао да врати тај новац, Новаковић му је  предложио да изврши напад на новинара Милана Јовановића.

Цветковић - Шијацки се сумњичи да је довезла Маринковића до места напада, након чега је, како се сумња, Маринковић разбио циглом прозор, полио бензином Јовановићев аутомобил „мерцедес“ и запалио га. Пожар се касније проширио на целу Јовановићеву кућу.

У полицији сазнајемо да је после тога Маринковићу опроштен дуг који је умао према Новаковићу и да му је за обављен посао исплаћен и додатни новац.

У МУП-у наводе да ће наставити истрагу овог случаја.

Жељко Маторчевић, власник портала „Жиг инфо“, у којем као новинар  ради Милан Јовановић, изјавио је за сајт УНС-а да им имена осумњичених нису позната и да никад нису писали о њима.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

24.12.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 18:32

nejasno

Ko je iza svega? Opet ostaje tajna.

Одговори
пон

24.12.

2018.

Vlajko [нерегистровани] у 10:12

Da li?

Sve i da je tako, zašto je baš dug prebijen paljenjem kuće dotičnog kolege. Poverilac iz ovog slučaja mora da kaže zbog čega je baš ta kuća bila izabrana i ko tu stoji iza svega.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси