Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Комеморација поводом смрти Слободана Лалета Обрадовића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 09. 2010.

Комеморација поводом смрти Слободана Лалета Обрадовића


У Удружењу новинара Србије (Ресавска 28/I) у среду, 22. септембра, у 12 часова одржаће се комеморација поводом смрти Слободана Лалета Обрадовића, једног од изузетно активних чланова Удружења, добитника више награда и признања, између осталих за животно дело Савеза новинара Југославије "Моша Пијаде", Награде за животно дело УНС-а и Златне повеље.

Слободан Обрадовић је рођен у Комнику 1921. године, дипломирао је на Правном факултету, радио је у листовима "Млади борац", "Политика" и "Борба", а врхунац новинарске каријере остварио је у Танјугу, где је био и одговорни уредник Генералног сервиса, све до пензионисања.Посебно се истакао као дописник из Џакарте (1962-1965), Бона (1972-1976) и Вашингтона (1979-1983).

Своје велико новинарско искуство, обогаћено ерудицијом и свестраним образовањем, пренео је на млађе преко првог послератног приручника за обуку новинара под називом "Како да постанем новинар", 1955. године.

Био је и професор журналистике у земљи и иностранству и оснивач новинарских школа. Предавао је у више светских центара за образовање новинара, као и у земљи где је посебно био запажен његов допринос развоју новинарске едукације у школама Југословенскох института за новинарство и у Новинарској школи Удружења новинара Србије.

Растко Гузина

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси