Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Потпредседник УНС-а обишао штрајкаче
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 05. 2010.

Извор: Радио Грачаница и УНС

Потпредседник УНС-а обишао штрајкаче

Члан Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) и потпредседник Удружења новинара Србије (УНС) са Косова и Метохије Живојин Ракочевић, посетио је раднике Радио телевизије Приштина у Грачаници, који су због нерешеног статуса и неисплаћених зарада почели штрајк глађу.



Он је запосленима РТП пружио подршку и пренео забринутост коју дели Удружење новинара Србије.

„Ушли сте у борбу која све нас забрињава, али, мислим да на прво место треба да забрине онога ко је ваш послодавац, то је Радио Телевизија Србије, односно генерални директор Александар Тијанић и он на првом месту мора да се забрине над судбином сваког од вас који сте се одлучили на овакав штрајк“ рекао је Ракочевић.

Ракочевић је као кривце означио и Министарство за КиМ, чија се одговорност не може изузети, али и саме запослене у РТП који, за своје добро, морају да промене начин рада и да на најбољи могући начин трансформишу ову кућу.

„РРА не може директно да, нити смењује, нити поставља, али може озбиљно да утиче на то, да се ваша судбина квалитетније решава. Конкретно, да има конструктивне предлоге, а ја мислим, да је конструктивни предлог да ваш послодавац Александар Тијанић и Радио Телевизија Србије прихвате одговорност и да ви останете у систему РТС. Да прихвати одговорност да не може да нестане Радио Телевизија Приштина на начин на који она сада нестаје, да се одговорност према вама који свих ових година радите свој посао не може свести на папире које ће вам рећи, нисте долазили на посао и ви више не постојите“, казао је Ракочевић и додао, да је поражен чињеницом, да јавни сервис није информисао јавност о томе да су радници РТП ступили у штрајк глађу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси