Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Подршка Светлани Васовић-Мекина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 05. 2010.

Подршка Светлани Васовић-Мекина

Учесници скупа подршке Светлани Васовић-Мекина истакли су да је њено отпуштање из „Политике“ чисто политички чин, који је неприхватљиво правдати економским разлозима.

 

Отварајући скуп Слободан Стојићевић је рекао да Мекина није једини новинар проглашен за технолошки вишак у Србији, јер је у последњих годину дана отпуштено 5000 медијских радника, али да је њен случај одраз стања у српском новинарству данас и да зато не сме проћи „у муку“.Он је изразио жаљење што скупу не присуствује Драган Бујошевић, главни и одговорни уредник „Политике, који је њено отпуштање досад упорно правдавао економским разлозима.

Драгољуб Жарковић, главни и одговорни уредник недељника „Време“, рекао је да је „нестварно да добар новинар постане технолошки вишак“ и да за отпуштање неког са „беспрекорном каријером“ не могу пресудни бити економски разлози.

Оливера Ковачевић, уредник и водитељ емисије „Да можда не“ на Радио-телевизији Србије, запитала се ко је следећа „Светлана“ и да ако је у „Политици“ отпуштена најбоља новинарка, шта могу да очекују запослени у другим медијима.

Светлана Васовић-Мекина подсетила је да „Политика“ њеним отпуштањем није укинула дописништво у Словенији, јер оно није ни постојало, а да је она била дописник, који је радио у свом стану. Такође, истакла је да њено решење о отказу није садржало могућност одласка на друго радно место или доквалификацију.

О околностима и детаљима под којима је отпуштена Светлана Васовић-Мекина писала је Удружењу новинара Србије ( „Како је Светлана Мекина у „Политици“ постала вишак ") 10. марта 2010. године.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси