Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Миодраг Попов добио РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 04. 2010.

Миодраг Попов добио РРА

 
У спору који је Републичка радио дифузна агенција (РРА) водила против новинара Миодрага Попова за клевету и увреду РРА, суд је пресудио у корист туженог, ослобађајући га одговорности за дело клевете.

Попов, бивши новинар и уредник БК телевизије јавно је критиковао рад РРА, тврдећи да је агенција противзаконито укинула БК телевизију и да је начином поделе фреквенција "срозала" медијски простор Србије.

Суд је пресудио да су у питању били вредносни судови за које је Попов поднео довољно доказа.
У образложењу пресуде суд је у обзир узео критику рада РРА од стране ОЕБСА, Савета Европе, тадашњег Министарства културе Србије, осуде међународних и домаћих новинарских организација, укупне друштвене јавности, и председника Бориса Тадића, изречене након упада полиције у БК телевизију.

"Ова пресуда је добар знак у тек започетој реформи правосуђа. Та пресуда брани право на слободу изражавања новинара, укључујући и право на јавну критику рада носилаца власти и друштвених функција", сматра адвокат туженог Милорад Пањевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси