Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Велибор Јовановић из Крушевца нови власник РТВ Трстеник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 11. 2016.

Аутор: К. К. Извор: www.komsijskenovosti.rs

Велибор Јовановић из Крушевца нови власник РТВ Трстеник

“Велибор Јовановић нови је већински власник РТВ Трстеник”, рекла је Удружењу новинара Србије (УНС) директорка овог медија Аница Милетић. На питање УНС-а који проценат власништва има Јовановић и колико од четири акционара РТВ Трстеник му је продало акције, Милетић није желела да одговори. Велибор Јовановић је привредник из Крушевца.

Како УНС незванично сазнаје, пре мање од месец дана Јовановић је са функционером Српске напредне странке Братиславом Гашићем посетио овај медиј како би са власницима разговарао о продаји.

“Дошли су њих двојица са обезбеђењем. Имали су  састанак са власницима. Колико знам, због лошег финансијског стања у РТВ Трстеник акционари су решили да продају телевизију”, рекао је УНС-у колега који је желео да остане анониман.

Велибор Јовановић био је у мају ове године на челу конзорцијума Групе грађана која је прикупљала средства за куповину пословног простора Српској напредној странци у Крушевцу.

Иначе, потенцијални купац РТВ Трстеника у оба круга приватизације прошле године био је и Радоица Милосављевић. Он је тада изјавио за УНС да су „намерно хтели да га искључе и онемогуће му куповину овог медија, па су зато у оба круга лицитирали износе које нису могли да плате“.

Подсетимо, РТВ Трстеник је била неуспешно приватизована у првом кругу приватизације. Конзорцијум физичких лица чији је овлашћени представник био Владимир Стевановић излицитирао је највишу цену од 177.000 евра која је била шестоструко већа од почетне, али је неколико дана касније одустао од понуде.

У другом кругу конзорцијум запослених и грађана на челу са запосленим Александром Ђалићем излицитирао је износ од 121.000,00 евра, а затим одустао, као и другопласирани понуђач, јер нису могли да уплате излицитирани који је био петоструко већи од процењене вредности овог медија.

Након тога, решењем Министарства привреде капитал РТВ Трстеник без накнаде је пренет на четири садашња и бивша запослена у овом медију који су на то имали право.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси