Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Основан Фонд новинара Војводине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 01. 2010.

Основан Фонд новинара Војводине


Општине Оџаци, Бач и Кула први су донатори Фонда новинара Војводине са укупно 150.000 динара. Споразум о донацији потписан је на Бадњи дан у Оџацима, чиме је ново руководство Друштва новинара Војводине одржало прво обећање дато чланству на Изборној скупштини 28. новембра.

Председници општина Кула и Бач, Светозар Буквић и Томислав Богуновић и Верољуб Марковић, председник привременог органа општине Оџаци, изразили су задовољство што су први потписали споразум са Друштвом новинара Војводине.

Фонд новинара Војводине основан је на иницијативу председника ДНВ-а Предрага Ћурчије, коју је подржао и Управни одбор. Средства ће бити кориштена искључиво за једнократну помоћ новинарима који су остали без посла, самохраним мајкама и породицама преминулих новинара.

-Задовољство нам је што можемо да подржимо ову хуманитарну акцију, рекао је Верољуб Марковић, додавши да је Бадњи дан прави тренутак да се овим скромним средствима помогне новинарима.

-Очекујем да ће и друге општине у Војводини подржати ову хуманитарну акцију Друштва новинара Војводине, рекао је Томислав Богуновић, председник општине Бач и додао да је новинарство једна од најтежих професија.

Он је и обећао да ће као председник Одбора за безбедност Скупштине Војводине, тражити максималну заштиту новинара.

-Општина Кула се увек одазивала хуманитарним акцијама. Први пут је реч о помоћи новинарима без којих не можемо и зато је важно да им помогнемо, рекао је Светозар Буквић, председник општине Кула.

-Очекујем да ћемо до маја имати око 2 милиона динара и тада ћемо моћи да помогнемо онима који су најугроженији, рекао је Предраг Ћурчија председник ДНВ-а после потписивање Споразума у Оџацима.

Подршку Фонду новинара Војводине најавио је град Сомбор и друге војвођанске општине, а очекује се и подршка Владе Војводине и Министарства културе и медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси