Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинар који тражи подмлађивање и акцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 12. 2009.

Новинар који тражи подмлађивање и акцију

За новог председника Друштва новинара Војводине изабран је новинар Радио-телевизије Војводина Предраг Ћурчија. Изабран је на првом тајном гласању овог организационог облика Удружења новинара Србије. Трудиће се да ДНВ подмлади, организује га тако да користи новинарима.

Предраг Ћурчија, рођен је 1960. године у Суботици. Ожењен је, има ћерку и сина. Средњу школу правног усмерења завршио је у Оџацима. Право је студирао у Новом Саду.

Новинарством је почео да се бави хонорарно у листу “Глас оџачке комуне 1985. године, а од 1986. до 2002. је у сталном радном односу у Радио Оџацима на пословима новинара уредника. Седам година био је и дописник “Вечерњих новости”.

Од 2002. до 2005. године је био главни и одговорни уредник Телевизије Оџаци, првог локалног електронског медија који је производио шест сати сопственог програма дневно на четири језика. На позив тадашњег руководства Телевизије Нови Сад, прелази у РТС, односно данашњу Радио телевизију Војводине, где је стално запослен као уредник дописништва. Члан је УНС-а 20 година.

До сада је више пута награђиван за новинарски рад: прва награда Радиодифузних организација Војводине за дневну информативну емисију, трећа награда у истој категорији, трећа награда Радиодифузије Војводине за репортажу, Годишња награда Друштва новинара Војводине "Димитрије Фрушић" за достигнућа у телевизијском новинарству.

Воли да каже да му је ипак највеће признање одлука колегијума РТС-а да његовом репортажом почне други Дневник у јулу 2006. године.

"Ако ваша репортажа, која има само једну новинарску реченицу, а говори о човеку који на ХТВ-у гледа признање свог крвника и егзекутора, засени све дневно политичке догађаје и заслужи да њоме почне централна информативна емисија у Србији, онда је то признање да нешто добро радите", каже Ћурчија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси