Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС организовао „медијски дан” нишким студентима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 06. 2013.

УНС организовао „медијски дан” нишким студентима

Другу годину за редом Удружење новинара Србије организовало је посету редакцијама националних медија и Удружењу студентима новинарства из Ниша.

Студенти департмана за новинарство Филозофског факултету у Нишу, њих петнаест и асистент Невен Обрадовић, посетили су прошлог петка агенцију Бета и издања компаније Рингиер Аxел Спрингер у седишту на Дорћолу.

У Бети је студенте дочекао главни и одговорни уредник Иван Цвејић. Упознао их са историјатом агенције која је покренута маја 1994. године, а затим и са начином рада.
 
”Око 170 људи ради у Бети на дневној бази, а 90 одсто њих је укључено у производњу садржаја, а то су новинари, монтажери, фоторепортери, преводиоци...Око 100 фотографија сваког дана произведу наши фоторепортери у Србији”, рекао је Цвејић.

Цвејић је говорећи о функционисању Бете објаснио да се информације емитују од 7 ујутро до један сат после поноћи, да радно време траје седам сати, те да Бета има дописнике у 25 градова у Србији и дописнике из Брисела, Москве, Берлина, Прага, Букурешта и већ 12 година из Хага.

У обилазак издања Рингиер Аxел Спрингера у Србији студенте је водио Милан Вукелић, редактор за друштвене медије у Интегрисаној редакцији коју чине штампана и онлајн издања Блица и 24 сата, blicsoprt.rs и zena.rs.

Вукелић је одговарао на питања студената и објаснио им да иако новинари предлажу наслове за свој текст, све наслове дају уредници, открио им да Марко Сомборац ради од куће и шаље свакодневно редакцији своје популарне стрипове.

Упоређујући сајт Блица и Б92 који су се упоредо налазили на великом биму код стола за уредничке колегијуме, Вукелић је рекао да је раније била трка између ова два сајта, али да је сада Блиц по посети одскочио. Студентима је рекао да је најчитанија црна хроника и да када се деси нека несрећа дописници Блица одмах шаљу информације за сајт, што је раније, када је почињао да ради на сајту, то било тешко издејствовати.

На крају „медијског дана” студенти су у УНС-у разговарали са Бранком Оташевић, познатом новинарком и тв критичарком, коју су одавно прижељкивали да доведу на свој факултет, а тема је била ''Бити ТВ лице  -  у чему је фатална привлачност''.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси