Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Реаговање Антонија Ковачевића на Цвијанову најаву кривичне пријаве
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 05. 2013.

Реаговање Антонија Ковачевића на Цвијанову најаву кривичне пријаве

Реаговање Антонија Ковачевића на најаву кривичне пријаве посланика СНС Владимира Цвијана преносимо у целости.

Поводом најављене кривичне пријаве посланика СНС Владимира Цвијана против директора и главног уредника Наших новина и оптужби да су му челни људи овог листа претили даће објавити фотографије његовог шестогодишњег сина огласио се главни и одговорни уредник Наших новина Антоније Ковачевић.

 

"Под пуном материјалном и кривичном одговорношћу тврдим да су све изјаве Владимира Цвијана које је упутио на адресу Наших новина, њеног директора и главног уредника безочне лажи и измишљотине.

Господин Цвијан тврди да смо му претили да ћемо објавити фотографије његовог сина. ЛАЖЕ! У телефонском разговору лично сам господину Цвијану рекао да његово дете и супруга нису и неће никада бити предмет писања нашег листа. Права истина је да је господин Цвијан претио новинарки Наших новина и мени лично, називајући нас погрдним именима и псујући, а на молбу колегинице да спусти тон јер је она срчани болесник, одговорио “бираним” речима: “Боли ме к…. што си срчани болесник! Цркни!”

Господин Цвијан прогласио је мене и мог колегу 'педофилима' делећи памфлете новинарима и посланицима и шаљући страначке активисте да их лепе по читавом граду. Све ово урадио је перфидно и кукавички, знајући даг а штити посланички имунитет.

Осим што је повредио нашу част и достојанство, што можда и можемо да му опростимо, Цвијан је тиме угрозио наше,животе наших породица, као и шивоте свих запослених у редакцији, због чега смо против њега већ поднели кривичне пријаве.

Господина Цвијана позивам да, кад добије тужбу, не користи свој посланички имунитет, већ да храбро и пркосно, као што је делио памфлете по улици, изађе и пред судом аргументује своје тврдње, каже уредник Наших новина Антоније Ковачевић и констатује да "изјаве и оптужбе човека који, нажалост, прима плату у српском парламенту, осим што доказују тезу да хитно треба увести психотест посланика пре именовања на функције, показују још нешто... Да су у Србији политика и политичари изнад закона, разума, памети и слободе!"

Ковчевић још подсећа да је ова редакција претходних дана изложена сталним притисцима, а да је врхунац било пресретање и легитимисање директора овог листа Вука Вучуревића од стране две особе са службеним значкама БИА, које су га упозориле да писању Наших новина "директно подрива државну политику".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси