Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ковачевић: Oптужбе Владимира Цвијана су лажи и измишљотине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 05. 2013.

Ковачевић: Oптужбе Владимира Цвијана су лажи и измишљотине

Изјаву главног и одговорног уредника Наших новина Антонија Ковачевића поводом кривичне пријаве посланика СНС Владимира Цвијана против њега преносимо у целости.

Поводом најављене кривичне пријаве посланика СНС Владимира Цвијана против директора и главног уредника Наших новина и оптужби да су му челни људи овог листа претили да ће објавити фотографије његовог шестогодишњег сина огласио се главни и одговорни уредник Наших новина Антоније Ковачевић.

"Под пуном материјалном и кривчном одговорношћу тврдим да су све изјаве Владимира Цвијана које је упутио на адресу Наших новина, њеног директора и главног уредника безочне лажи и измишљотине.

 

Господин Цвијан тврди да смо му претили да ћемо објавити фотографије његовог шестогодишњег сина. ЛАЖЕ! У телефонском разговору лично сам господину Цвијану саопштио да његово дете и супруга нису и неће никада бити предмет писања нашег листа, као и да не планирамо објављивање њихових фотографија. То сам му више пута поновио у паузама његових псовки и претњи. ДАКЛЕ, ЛАЖОВ!!!

Господин Цвијан назвао је мене и мог колегу 'педофилима' делећи бљутаве памфлете новинарима и посланицима. Све ово урадио је у Скупштини, перфидно и смишљено, знајучи да га посланички имунитет штити од будалаштина које је изговорио под њеним сводом. Тако је, на његову жалост, посредно признао и да стоји иза штампања поменутих плаката и њиховог дељења на територији читавог Београда. ДАКЛЕ, БЕДНИК!

Господин Цвијан је, организујући дељење поменутих памфлета, повредио нашу част и достојанство, што можда и можемо да му опростимо, али је успут угрозио наше животе, животе наших породица, као и животе свих запослених у редакцији, због чега ћемо против њега у најскоријем року поднети кривичне пријаве и тужити га надлежном суду.

Господина Цвијана позивам да, кад добије тужбу, не користи свој посланички имунитет већ да храбро и пркосно, као то је делио памфлете по улици, иза|е и пред судом аргументује своје тврдње. Уколико то не учини, редакција Наших новина биће принуђена да од Скупштине тражи укидање његовог имунитета и извођење пред лице правде", каже главни уредник Наших новина Антоније Ковачевић и констатује да "данашње болесне изјаве и оптужбе човека који, нажалост, седи и прима плату у српском парламенту, осим што доказују тезу да хитно треба увести као обавезан психотест посланика пре именовања на функције, показују још нешто... Да су у Србији политика и политичари изнад закона, разума, памети и слободе!"

Ковачевић још подсећа да је ова редакција претходних дана изложена сталним притисцима, а да је врхунац било пресретање и легитимисање директора овог листа Вука Вучуревића од стране две особе са службеним значкама БИА. Том приликом је Вучуревићу од стране особа које су се представиле као агенти службе сугерисано да размисли о уређивачкој политици и писању Наших новина јер оно "директно подрива државну политику". 

Гл. и одг. уредник
Антоније Ковачевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси