Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Реаговање Наших новина поводом Цвијанових оптужби Ковачевића и Вучуревића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 05. 2013.

Реаговање Наших новина поводом Цвијанових оптужби Ковачевића и Вучуревића

Саопштење Наших новина преносимо у целости.

Редакција Наших новина обавештава јавност да су се јутрос око 10 часова у Поенкареовој улици, недалеко од седишта редакције, појавили памфлети којима се тешко вређају директор и главни и одговорни уредник нашег листа, Вук Вучуревић и Антоније Ковачевић. На памфлетима, које су две женске особе јутрос делиле и качиле на паркиране аутомобиле, изнад фотографија Вучуревића и Ковачевића стоји наслов: "ПАЖЊА! ПЕДОФИЛИ!!!", а испод потпис: "Молимо родитеље да не дозволе овој двојици да прилазе њиховој деци! Најбоље их одмах пријавите најближој станици полиције!"

 

Недуго затим поменути памфлети појавили су се и у Скупштини Србије, где их је посланицима и присутним новинарима делио Владимир Цвијан, посланик Српске напредне странке. Он је на конференцији за новинаре изјавио да је поднео кривичну пријаву за педофилију против директора и уредника Наших новина. Образлажући разлоге, Цвијан је навео да су му "челници листа претили да ће објавити фотографију његовог шестогодишњег сина са летовања".

Редакција Наших новина са гнушањем одбацује ове оптужбе господина Цвијана и тражи од надлежних у Скупштини Србије да спрече посланика СНС да даље дели памфлете и износи ноторне лажи скривајући се иза посланичког имунитета.

А права истина гласи овако... Новинарка нашег листа Бранкица Ристић јуче је позвала Владимира Цвијана за коментар поводом фотографије са његовог летовања у Дубаију, које смо пронашли на Фејсбуку. Не сачекавши да чује питање, Цвијан је почео да јој прети и виче на њу, зачинивши све то бујицом најпростачкијих псовки, поручивши између осталог да ће "доћи у редакцију и свима нам ј...и матер" (?!) Кад је схватио да је претерао, напрасно је свој наступ покушао да оправда изговором да заправо "покушава да заштити своју супругу и дете".

Иако му је новинарка, а нешто касније и главни уредник Антоније Ковачевић, коме је такође претио, у више наврата поновила да се текст не бави његовом супругом и сином и да немамо намеру да објављујемо њихове фотографије, Цвијан је уз псовке наставио да понавља ничим изазвану патетичну причу о "заштити породице".

Наше новине су јутрос објавиле текст о претњама Владимира Цвијана у коме се нигде не помињу његова супруга и син, нити су објављене њихове фотографије.

Редакција Наших новина тражи од државних органа да нас заштите од бахатог понашања, увреда, претњи и измишљотина којима смо изложени од посланика СНС. Такође, тражимо од председника Српске напредне странке Александра Вучића да опомене свог страначког колегу да престане са нападима на наш лист и да не угрожава безбедност запослених у Нашим новинама. На крају, апелујемо на лекарску службу Скупштине Србије да под хитно провери психичко стање господина Цвијана јер најискреније сумњамо да је оно угрожено.

Редакција Наших новина

Београд, 16. мај 2013.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси