Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Измењен Кодекс новинара Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 05. 2013.

Измењен Кодекс новинара Србије

Скупштина Удружења новинара Србије (УНС) усвојила је, на заседању протеклог викенда, измене и допуне Кодекса новинара Србије.

Промене се односе, пре свега, на антикоруптивне одредбе и спречавање сукоба интереса новинара. У писању измена коришћена су  искуства Савета за штампу и Агенције за борбу против корупције. Овим је допуњен текст јединственог Кодекса новинара Србије, који су усвојила два национална новинарска удружења УНС и НУНС још 2006. године.

Скупштина Независног удружења новинара Србије усвојила је измене на  прошлогодишњем заседању, а усвајањем на Скупштини УНС-а поштовање новог Кодекса постало је обавезујуће за све чланове ових новинарских удружења, као и медија који су прихватили надлежност Савета за штампу. Ово саморегулаторно тело одлучује о повредама Кодекса новинара Србије у штампаним и онлајн медијима.

Текст Кодекса новинара Србије можете прочитати овде, а налази се и на сајту Савета за штампу (www.savetzastampu.rs)

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси