Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Љиљана Смајловић поново председница УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 05. 2013.

Љиљана Смајловић поново председница УНС-а

На Изборној скупштини Удружења новинара Србије (УНС) која је одржана јуче, 11. маја 2013. године на Златибору за председника УНС-а поново је, тајним гласањем, изабрана Љиљана Смајловић. Она је била једини кандидат и добила је 124 од 140 гласова чланова Скупштине. Изабрани су нова Управа која броји 40 чланова, Надзорни одбор и Суд части.

Обраћајући се Скупштини након избора Љиљана Смајловић је рекла да се слобода изражавања не сме трампити за радна места јер то изазива аутоцензуру која узрокује неповерење јавности у слободу штампе. Она је додала да ће се УНС енергично борити против помора локалних медија и да када је у питању доношење Закона о јавном информисању и медијима последња линија одбране УНС-а је захтев да локалне самоуправе издвајају минимално 2 одсто буџета за независно пројектно финансирање медија.

 

Љиљана Смајловић рођена је у Сарајеву 1956. године, а 1977. дипломирала је новинарство на Факултету политичких наука Универзитета у Сарајеву.

Од 1978. до 1992. године била је запослена у сарајевском Ослобођењу на пословима скупштинског извештача, уредника Политичке рубрике и дописника из Брисела.

У јануару 1993, по пресељењу у Београд, запошљава се у листу Врем,е а 1997. постаје спољнополитички уредник магазина Европљанин, да би 1999. године прешла у НИН, где ради до 2005, када је именована за главну и одговорну уредницу листа Политика (смењена у октобру 2008. године).

Члан је саморегулаторног Савета за штампу и Комисије Владе Србије за разматрање чињеница у истрагама о убиствима новинара у Србији.

Говори енглески и француски.

Добитница је награде УНС-а Димитрије Давидовић за 2007.годину.  

Коментари (6)

Остави коментар
пон

13.05.

2013.

NVO Društveno odgovrna mreža ANLI [нерегистровани] у 18:30

Konačno neko sa integritetom

U ime više stotina predsednika skupština stanara, jedinih demokratski izabranih tela za koja se ne kvalifikuje po osnovu pripadnosti ovoj ili onoj stranci nego na osnovu nekih drugih istinskih kvaliteta želim da Vam čestitam i to jednom jednostvnom rečenicom. A to je - Mislio sam da integritet više nikome nije potreban, kad ono neko se konačno seti i pravih a ne falš vrednosti.
Vaš izbor će nam pomoći da i dalje verujemo u prave vrednosti a pre svega integritet.

Одговори
пон

13.05.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 15:03

marini (neregistrovanoj)

vreme pred nama ce pokazati koliko ima istine u scenariju koji sam obelodanio.

Одговори
пон

13.05.

2013.

Marina [нерегистровани] у 08:05

Re:

Sta sve napisa covek i ostade ziv. Niste pazljivo pratili. Ljilja ne ide u Agenciju za borbu protiv korupcije jer nije usaglasena njena kandidatura sa NUNS-om. A i da bude urednica bilo kog medija to je ne sprecava da bude i predsednica UNS-a.

Одговори
нед

12.05.

2013.

Завичајно-туристичко удруженје "Видовача" [нерегистровани] у 22:43

Честитке

Честитке поводом новоизабраног мандата.
Завичајно-туристичко удруженје "Видовача"
Водице
Смедеревска Паланка

Одговори
нед

12.05.

2013.

Miša [нерегистровани] у 19:40

Ispravan izbor!

Čestitam!

Одговори
нед

12.05.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 17:34

nece dugo!

izabrana jeste kako to sad nije vazno. nece dugo biti na celu unsa, drugim mandatom ce da premosti vreme do ocekivanog izbora u agenciju za borbu protiv korupcije ili dobijanje urednicke funkcije u jednom od medija novosti,politika ili rts. sve drugo za nju bi bilo malo. za brajevica cuva mesto predsednika uns-a. sve se zna scenario je pred ocima javnosti samo ga treba citati. novinari su u celoj prici statisti ili posmatraci i zato nam je ovako lose ili pak previse dobro da bi nesto menjali. aferim!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси