Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Селектор Михајловић тужио новинаре угашеног „Преса“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 04. 2013.

Селектор Михајловић тужио новинаре угашеног „Преса“

Издавача угашеног дневног листа Прес, његовог главног и одговорног уредника Ђоку Кесића, новинаре Арсенија Шошкића и Марка Чолића тужио је селектор фудбалске репрезентације Синиша Михајловић.

Тужбу је јуче добио Арсеније Шошкић, сада главни и одговорни уредник Спортала (sportal.rs).

Михајловић тражи да му тужени солидарно исплате 1.500.000 динара због повреде угледа, части и достојанства.

У тужби су као спорни издвојени делови из текста објављеног 17. октобра 2012. године у Пресу: „Пред утакмицу у Скопљу, коју није почео, капитен питао селектора: ’Зар долазим из Лондона да бих разигравао фудбалере из твоје агенције?’“, односно „Шефе, нисам ја дошао из Лондона да разигравам фудбалере из ваше менаџерске агенције“.

Затим, 18. октобра 2012. године „Боли ме к...ц где вас двојица играте, за мене сте сви исти! Овде ја одлучујем ко ће где да игра, а не ви...Јел’ ви мислите да сте важнији од мене-грмео је Михајловић и у налету беса рушио и ломио по просторији у којој се састанак одржавао“,  те напис да је играч Бранислав Ивановић рекао селектору: „Како се то понашаш према нама? Како можеш онако да нас вређаш пред свима? Јесам ли ја дошао из Лондона како бих разигравао фудбалере из твоје менаџерске агенције“.

Спорна реченица у Шошкићевом коментару истог дана је: “Па није национални тим нечија играчка да експериментише или гура играче менаџера Фалија Рамаданија, што се све гласније прича“.

У тужби се наводи да је „серијом цитираних текстова, дневни лист Прес оклеветао тужиоца на начин да наводно фудбалски менаџери имају одлучујући утицај приликом састављања тима репрезентације Србије, што представља апсолутно нетачну информацију“. Такође, у тужби стоји да је нетачна информација да је репрезентативац Србије Бранислав Ивановић тужиоцу рекао да „није он дошао из Лондона да разиграва фудбалере из његове менаџерске агенције“.

Тужба је поднета Вишем суду у Новом Саду који се у новембру 2012. године прогласио месно ненадлежним, на шта је уложена жалба Апелационом суду који је укинуо решење и  предмет вратио Вишем суду у Новом Саду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси