Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јапански новинар Хиројуки Акита гост УНС-а; Разговор "Новинарска етика у извештавању о спољној политици и безбедности" 23. октобрa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 10. 2024.

Извор: УНС

Јапански новинар Хиројуки Акита гост УНС-а; Разговор "Новинарска етика у извештавању о спољној политици и безбедности" 23. октобрa

Позивамо вас на разговор са угледним јапанским коментатором дневних новина Nikkei господином Хиројуки Акитом, у среду, 23. октобра 2024. године од 10 до 12 сати (Кнез Михаилова бр. 6, трећи спрат, Београд). Тема је "Новинарска етика у извештавању о спољној политици и безбедности", а разговор ће водити наша награђивана новинарка Љубица Гојгић, ауторка емисије Прави угао на Радио-телевизији Војводине.

Хиројуки Акита пише коментаре, колумне и анализе о међународној безбедности и спољној политици за дневне новине Nikkei од 1987. године. Радио је у одељењу за политичке вести од 1998. до 2002. године. Извештавао је о унутрашњим политичким дешавањима, јапанској спољној и безбедносној политици. Од 2007. до 2017. године био је виши уредник, а радио је и као вођа тима за писање у Финанциал Тимес новинама у Лондону (од октобра до децембра 2017. године). 

Био је дописник из Пекинга (1994-1998. године) и главни дописник из Вашингтона (2002-2006. године) где је извештавао из Беле куће, Пентагона и Стејт Департмента током Бушове администрације.

Дипломирао је на Џију Гакуен колеџу 1987. године и магистрирао на Универзитету у Бостону. Од 2006. до 2007. године био је сарадник програма САД-Јапан на Универзитету Харвард, где је водио истраживања на тему односа између САД, Кине и Јапана. У марту 2019. године, освојио је Вон-Уеда међународну новинарску награду за изузетна постигнућа у извештавању о међународним односима.

 Аутор је две књиге на јапанском. Прве “Anryu (Игре моћи између САД, Кине и Јапана)” из 2008. године и књиге “Ranryu (Стратешка конкуренција између САД, Јапана и Кине)” изашле 2016. године.

Организатори су УНС, Министарство за европске интеграције и Амбасада Јапана у Србији.

Присутнима ће се обратити амбасадор Јапана у Србији Акира Имамура, представници Министарства за европске интеграције и Удружења новинара Србије.

Пријаве су обавезне и молимо вас да се пријавите до 21. октобра на имејл ana.petronijevic@uns.rs и наведете контакт телефон и за коју редакцију радите/с којом редакцијом сарађујете. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси