Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Покрајински секретаријат након писања УНС-а: Чланови комисије утврдили да су пројектима грешком доделили већи број поена од максималног
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 10. 2024.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Покрајински секретаријат након писања УНС-а: Чланови комисије утврдили да су пројектима грешком доделили већи број поена од максималног

На питање УНС-а шта ће предузети, с обзиром на то да су чланови комисије на медијском конкурсу Покрајине Војводина Задрузи „Медијакулт“ у једној категорији дали већи број поена од максималних 10, из Покрајинског секретаријата навели су да су након њиховог позива, увидом у бодовне листе, чланови комисије утврдили да су погрешили и након тога приступили поновном бодовању.

„Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама позвао је чланове Конкурсне комисије у оцењивању пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2024. години. Увидом у бодовне листе пројеката, чланови Комисије су утврдили да су начинили грешку приликом оцењивања два пројекта“.

Тако су, како наводе из Покрајинског секретаријата, чланови комисије у категорији досупност медијског садржаја циљној групи Задрузи „Медијакулт“ сви чланови дали већи број поена од максималног, у пројекту Македнонског удружења МАК-ИНФО ову грешку, кажу, начинила само Биљана Ратковић Његован.

Након тога, чланови комисије Биљана Ратковић Његован, Миодраг Миљковић и Бранислав Санчанин су, како наводе из Покрајинског секретаријата, приступили поновном бодовању и донели Записник и Предлог о измени предлога одлуке.

„На основу наведеног, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама донеће Решење“, додаје се у имејлу.

Подсетимо, иако се у категорији у којој се оцењује доступност медијског садржаја циљној групи може дати највише 10 бодова, „Медијакулт“ је од Бранка Санчанина и Биљане Ратковић Његован добио 15, док је од Миодрага Миљковића добио 20 поена. То су показале бодовне листе у које је УНС имао увид.

Када би за категорију доступности садржаја Задруга “Медијакулт” од сваког члана добила максимум поена, а не више од тога, укупан број бодова износио би 270 уместо 290. “Медијакулт” у овом случају не би био други већ 13. кандидат по броју бодова, а то би утицало на крајњу расподелу новца. 

Иначе, како је УНС више пута писао, пројекту производње садржаја који је, судећи по оценама чланова комисије, доступнији од потпуно доступног, сви чланови комисије су доделили 10 од могућих 15 поена за капацитете иако ће га у целости реализовати друга лица, јер предлагач за то нема кадрове и опрему.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси