Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Кривичне пријаве због претњи новинару „Јужних вести“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 04. 2013.

Аутор: Милорад Додеровић

Кривичне пријаве због претњи новинару „Јужних вести“

Нишка полиција саопштила је да је идентификовала особе које су претиле новинару и уреднику интернет портала “Јужне вести” Предрагу Благојевићу и најавила подношење кривичних пријава.

Редакција овог портала и нишки новинари поздравили су брзо реаговање Полицијске управе, која је, иначе, после више година, добила начелника.

Очекује се да ће након подношења кривичних пријава од стране полиције тужилаштво и други правосудни органи предузети законом предвиђене мере. За сада није јасно да ли ће и какве санкције претрпети директор Градске топлане.

Интересантно је да су новинари нишких медија, као и у сличним приликама раније, селективно реаговали на претрње уреднику “Јужних вести”.

Новинар и уредник “Јужних вести” Предраг Благојевић изјавио је да је протеклих дана прво добио претње од генералног директора Градске топлане Милутина Илића, а затим и од двојице анонимних мушкараца, који су се представили као "Јанковић из Топлане" и "Пуковник Добривоје из Приштине".

Незадовољан због писања “Јужних вести” о партијском запошљавању у том предузећу, генерални директор Топлане Милутин Илић претио је Благојевићу који га је позао да пркоментарише велике проблеме грађана са грејањем у Нишу и евентуалну везу тога са великим дуговањима топлане према “Југоросгасу”.

Први човек Града Ниша, градоначелник  Зоран Перишић осудио је "сваку врсту  претњи и свако понашање које има елементе кривичног дела, а које било који градски функционер или директор јавног предузећа учини према новинарима током обављања њиховог посла или на неки други начин".

- Уколико се докаже да су тврдње новинара “Јужних вести” основане, нека надлежни органи предузму све потребне мере да се такви случајеви правно санкционишу - рекао је градоначелник Перишић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси