Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Адвокат УНС-а Константиновић: Шкоро није извршио кривично дело угрожавање сигурности, нити било које друго кривично дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 07. 2024.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Адвокат УНС-а Константиновић: Шкоро није извршио кривично дело угрожавање сигурности, нити било које друго кривично дело

Адвокат Удружења новинара Србије (УНС) Гордана Константиновић каже за сајт УНС-а да у интегралној верзији изјаве Срђана Шкора о председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици у емисији емитованој 25. јуна на КТВ телевизији не постоји ниједан елемент бића кривичног дела угрожавање сигурности, нити било ког другог кривичног дела.

„Само угрожавање сигурности квалификовано је тако да оно што је Шкоро рекао уопште не може да се подведе под то кривично дело“, додала је она.

Константиновић истиче да треба узети у обзир да многи медији нису веродостојно пренели оно што је Шкоро рекао, гостујући у емисији „Без пардона“ на КТВ телевизији.

„Ако тужилаштво буде радило свој посао како треба, када погледа оно што је Шкоро заиста рекао, а не оно што је извучено из контекста, видеће да ту заиста нема елемената кривичног дела угрожавање сигурности“, додала је она.

Иначе, Више јавно тужилаштво у Београду наложило је Првом основном јавном тужилштву да формира предмет и испита да ли у наводима Шкора има елемената кривичног дела угрожавање сигурности, извршеног на штету председника Републике Александра Вучића и његове породице.

Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић најоштрије је осудио Шкорову изјаву и рекао да је емитовањем апсолутно непримерених и неприхватљивих ставова Срђана Шкора у програму КТВ грубо нарушен јавни интерес у области јавног информисања утврђен Законом о јавном информисању и медијима (ЗЈИМ). Ову изјаву Ристића колегијум КТВ оценио је као притисак на њихову уређивачку политику.

Ристић, како каже Константиновић, треба да делује у складу са Законом о јавном информисању и медијима (ЗЈИМ), али и да се уздржи од изјава датих у дневно-политичке сврхе.

„Министарство информисања и телекомуникација, по Закону о јавном информисању и медијима, има овлашћења која треба да користи увек, и према свим медијима у истим и сличним ситуацијама једнако“, каже Константиновић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси