Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Редакција „Политике“ под водом после кише
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 07. 2024.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Редакција „Политике“ под водом после кише

Како Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје, четврти и пети спрат зграде у којој је редакција дневног листа „Политика“ су поплављени, јер кров прокишњава од почетка јуна. Колега из овог дневног листа, који је желео да остане анониман, каже за УНС да новинари „Политике“, сваки пут када падне киша, стрепе како ће радити крај каблова који су натопљени водом.

„Радимо у нехуманим условима. На четвртом и петом спрату смо изгубили канцеларије. Сваки пут када падне киша, ми се питамо хоћемо ли успети да направимо новине. Тада стрепимо како ћемо да обављамо свакодневне задатке“, каже овај новинар.

Најгоре је, додаје он, што његове колеге, новинари најстаријег дневног листа на Балкану, пристају да раде у оваквим условима.

„Ни власнике све ово не занима, ми смо за њих трошак“, наводи колега.

Како УНС сазнаје, од петка је на ова два спрата искључена струја, а новинари привремено раде од куће.

 

Директорка „Политике“ Мира Глишић Симић је јуче на питање УНС-а када ће овај проблем бити решен, рекла да већ неко време имају проблема са одржавањем ове зграде, чији је власник „Комерцијална банка“.  Додала је да ће имати састанак на коме ће разговарати о решавању овог проблема.

Глишић Симић је рекла да ће се јавити након састанка, међутим то до тренутка објављивања текста није учинила. УНС је после овог разговора више пута покушавао да ступи у контакт са њом, али неуспешно.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

04.07.

2024.

Samardzija [нерегистровани] у 09:46

Uns prokisnjava

Drage kolege iz UNS, raduje me sto ste objavili ovaj tekst. Verujem da ce uskoro osvanuti i tekst o tome da UNS "curi" na sve strane. Curi i prokisnjava. Funkcioneri UNS se svadjaju i vredjaju na dogadjajima na KIM. Unistili ste UNS. Sveli ste ga na Udruzenje nebitnih Srbije.

Одговори
сре

03.07.

2024.

Раде [нерегистровани] у 18:47

Бедно прокишњавање

Зашто се не преселе у неки стан на Коњарнику, површине 72 квадрата? Јефтиније је, а и не прокишњава. Овако, редакција "Политике" ради у згради која се зове "Политика", а коју су изгубили још почетком 2000-тих, зато што нису могли да врате кредит Комерцијалној банци. А кредите су узимали деведесетих, да би куповали папир, редовно се појављивали на киоосцима као незванично гласило СПС и ЈУЛ. Беда нема краја, па "најстаријем листу на Балкану", оном истом који је 1944/45 објављивао спискове стрељаних "непријатеља народа", међу којима је био и "Политикин" угледни сарадник Григорије Божовић, прокишњава на петом спрату, и то у згради која има, ако се варам, преко 10 спратова.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси