Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Митрић: Бивши полицајац који ми је нанео тешке телесне повреде 13 година одбија да плати судске трошкове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 06. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Митрић: Бивши полицајац који ми је нанео тешке телесне повреде 13 година одбија да плати судске трошкове

Владимир Митрић, новинар из Лознице који више од 18 година живи под полицијским обезбеђењем, каже за сајт УНС-а да је данас, као што је наложено решењем Јавног извршитеља, обезбедио бравара и два сведока, како би била пописана имовина бившег полицајца, који, 13 година након што је осуђен за напад на њега, одбија да плати судске трошкове.

„Данас сам обезбедио два сведока и бравара и дошли смо на извршење. Дужник је одбио извршење, а предходни пут нико није био код куће. Моји трошкови, али и непријатности, не престају. Извршитељ ми је запретио да ће, ако не обезбедим сведоке и бравара, поступак бити обустављен“, навео је Митрић.

На овај начин, осуђени бивши полицајац, каже Митрић, добија довољно времена да имовину преводи на друге особе.

„Несумњиво је, да и данас има залеђину тамо где не би смео да има, што ме забрињава“, додаје он.

Не само да је остао дужан Митрићу, већ бивши полицајац, уверен је овај новинар из Лознице, није ни држави платио трошкове по судским предметима.

„Од председника Основног суда у Лозници, Драгана Цветиновића, својевремено сам тражио одговоре колико је трошкова платио држави, али је одговор избегнут“, наводи он.

Иначе, Митрић је 12. септембра 2005. године претучен  у улазу у зграду у којој живи. Напад је уследио након серије вербалних претњи и уништавања његовог аутомобила.

Како је рекао раније за УНС, претучен је „на само десетак корака од баште пуне гостију у којој су била четири полицајца, у цивилу, ван дужности и, како се касније испоставило, двојица људи који су означени као ’честа полицијска оперативна веза“.

Због овог догађаја додељено му је полицијско обезбеђење, под којим живи 18 година. Напад је, како сматра, од почетка био повезан са његовим новинарским радом због чињеница које је објављивао и због тога што је био „кост у грлу многима“.

„Ово што се мени догодило нипошто није само локални инцидент, јер знам о чему сам све изевштавао. Писао сам о бројним темама - од експлоатације песка и шљунка на Дрини, до трговине наркотицима, криминала и призводње сирћетне киселине у Бијељини“, рекао је Митрић.

Он је направио паралелу између напада због којег је под полицијском заштитом и убиства новинара Милана Пантића.

„Разлика је можда само у томе што сам ја имао више среће“, рекао је Митрић, иначе, добитник награде за новинарску храброст 2006. године која носи име његовог убијеног колеге из Вечерњих новости Милана Пантића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси