Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Манојло Вукотић: Немамо новца да исплатимо дописнике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 03. 2013.

Манојло Вукотић: Немамо новца да исплатимо дописнике

Удружењу новинара Србије (УНС) последњих месеци обраћали су се дописници „Вечерњих новости“ и „Спорта“, са примедбама да им хонорари нису исплаћивани од јула, а некима чак и од јануара прошле године.

 

УНС је пре месец дана разговарао са Манојлом Вукотићем, генералним директором и главним уредником Компаније “Новости“ који је рекао да Компанија „Новости“ „покушава да реши проблем са исплатама хонорара дописницима, да је дошло до грубе грешке у администрацији „Новости“ и да ће хонорари дописницима бити исплаћени у најскорије време.“

У међувремену смо добили бројна писма колега којима „Новости“ и даље дугују хонораре.

Поново смо звали генералног директора и главног уредника Манојла Вукотића.

„Пустите ви дописнике, нека они мени пишу, а не да се обраћају вама. Хонорари нису исплаћени јер немамо новац. Чекамо да нам банке и држава дају кредите који су нам обећани, па ћемо онда исплатити новинаре. Чим „Новости“ добију новац, хонорари ће бити исплаћени,“ рекао је Вукотић УНС-у.

Коментари (5)

Остави коментар
сре

06.03.

2013.

NoMeansNo [нерегистровани] у 22:54

Re:

Tacno!!! A za to sto navodno nema para, krivi smo opet mi... I kako nam samo pada na pamet da trazimo ono sto smo zaradili...? A sutra ce s punim pravom da traze tekst o radnicima neke fabrike koji strajkuju jer mesecima ne primaju platu... Tuzno, tuzno.... Samo batina i g.... motka!!!

Одговори
сре

06.03.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 22:33

I jos kupujemo Novosti...

I znate sta je najsmesnije/najtuznije. Sto mi dopisnici i dalje, svakog juta uporno kupujemo Novosti. Kada bi gazde volele ove novine kao mi dopisnici, za plate i honorare bi bilo dovoljno novca. Sram da ih bude. Odnose se prema Novostima kao prema wc papiru...

Одговори
сре

06.03.

2013.

filatrop [нерегистровани] у 21:24

ostavke

postovane kolege, ako jedan glavi urednik i jos direktor ugledih dnevih novina ovako sikanira i svoje dopisnike i zaposlene i vas u udruzenju, bar vi se zahvalite na poverenju i podnesite ostavke. pa kome ste potrebni ako niko od vas ne vredi ni da ga m.vukotic ispostuje i odgovori zasto je ostao duzan honorare vise od godinu dana svojim dopisinicima. koji su pisali za novine a on te novine prodavao i imao mesecnu platu vise hiljada evra.oni ni dinara.nemoguce je da ostane i manjo u novostima i vi u udruzenju i dopisnici bez honorara. samo u srbiji to moze.sramota..,.neka dodju na celo udruzenja oni koji ce drugacije i pravednije da brane profesiju...

Одговори
сре

06.03.

2013.

Slobodan [нерегистровани] у 21:19

Re: PO DRUGI PUT

Može samo po drugi put. Po prvi put - ne može! Ali, može - prvi put!
Izvinjavam se kolegi ili koleginici što reagujem, ali svašta slušam na televiziji, pa ne moramo i u pisanoj formi da grešimo!

Одговори
сре

06.03.

2013.

Lidija [нерегистровани] у 16:38

lidijalidija@hotmail.com

A nemaju para ni plate da isplate... Po prvi put plate u Večernjim novostima kasne!!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси