Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Од „Политикиног забавника“ у детињству до онлајн медија као основног извора информисања - београдски средњошколци у посети УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 03. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Од „Политикиног забавника“ у детињству до онлајн медија као основног извора информисања - београдски средњошколци у посети УНС-у

„Информишем се преко интернет портала“, „вести добијам углавном са друштвених мрежа, а пре неки дан сам за баку купио новине“, „никад сама не бих узела новине, али сам купила недељник због истраживања“, рекли су ученици XIV београдске гимназије, који су данас посетили УНС, на питање некадашњег новинара, сада стручњака за односе с јавношћу Цвијетина Миливијевића када су последњи пут „држали новинску хартију у рукама“.

У детињству им је, додали су, штампа била приоритет, те су свакодневно читали „Политикин забавник“.

Управо о промени комуникационих навика код публике и актуелним трендовима у новинарству и примарним средствима информисања са гимназијалцима су разговарали Цвијетин Миливојевић и шефица образовног центра УНС-а Драгана Бјелица.

 

„Новинарство је комуникација у којој када нешто говорите, не треба да лажете“, рекао је Миливојевић.

Он је том приликом указао и на разлику између јавне и приватне сфере, али и јавне комуникације и јавног информисања. Било је речи и о бредновима, али и разлици између имиџа и идентитета.

 

Освртом на актуелне друштвено-политичке околности, Миливојевић је средњошколцима говорио и о спину, а било је речи и о историјату пропаганде и политичкој комуникацији.

Бјелица је присутне ученике упознала са историјатом и начином рада УНС-а, али и са Образовним центром Удружења новинара Србије (УНС).  Она је гимназијалцима представила едукативне активности, односно, обуке које организује УНС, а које би им убудуће могле бити занимљиве.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси