Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уредник Економије у "Данасу" Александар Милошевић постаје заменик директора у „Новој економији“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 01. 2024.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Уредник Економије у "Данасу" Александар Милошевић постаје заменик директора у „Новој економији“

Досадашњи уредник рубрике „Економија“ у листу „Данас“ Александар Милошевић потврдио је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да од сутра постаје заменик директорке медијске куће „Нова економија“, у којој ће, уз руководећу позицију, радити и као новинар и колумниста.

Разлог одласка из „Данаса“ после 14 година, каже Милошевић, није понуда „Нове економије“, већ то што се начин на који он и Јунајтед медија гледају на новинарство разликује.

Како каже, пре свега је отишао из Јунајтед медије.

„Када је у питању ‘Данас’, радио сам тамо 14 година и могао бих још толико ту да будем. Када се ради о Јунајтед медији и мени, постоје разлике у начину на који гледамо на однос према новинарима и новинарству“, додаје он.

Милошевић каже да је имао неколико понуда пре оне из „Нове економије“, али да је након разговора са Биљаном Степановић одмах знао да је рад у „Новој економији“ подразумевао да настави да ради у складу са новинарским принципима у које верује, што је, како додаје, чинио и до сада.

Одлазак из „Данаса“ , како каже, није лак, јер је више од деценије провео у овом листу, радећи најпре као новинар, а затим и као уредник рубрике "Економија".

„Отићи од свих тих људи који су заиста врхунски новинари, можда и неки од најбољих новинара које знам, није лако. Трудили смо се да то новинарство буде право и да радимо како смо мислили да би требало. Жао ми је што остављам људе из моје рубрике са којима сам радио, и млађе и старије колеге. Ипак, новинарство ме је научило томе да је свет мали, радни век дуг и да то што од сутра не радимо заједно не значи да нећемо убудуће“, додао је он.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

02.02.

2024.

Rade [нерегистровани] у 10:42

zbilja# mediji

U medijima se, na žalosti, dalje sužava i tako skroman prostor za profesionalce.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси