Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Умро новинар и публициста Ђуро Загорац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 01. 2024.

Аутор: Б.В/УНС Извор: Б.В/УНС

Умро новинар и публициста Ђуро Загорац

Познати београдски новинар и публициста Ђуро Загорац преминуо је јуче у 90. години у Београду. Загорац ће бити сахрањен у четвртак у 11 сати на Новом гробљу.

Рођен је у Далмацији у Кољанима 1934. године. Студирао је у Београду грађевину, али се готово целог живота бавио новинарством, за шта је добио више професионалних награда. 

Радио је у више београдских редакција. Каријеру је почео као спортски новинар, а касније је стасао у цењеног политичког коментатора. 

До распада Југославије највише је писао за  издања „Вјесникове куће“, а касније се успешно бавио публицистиком. По одласку у пензију, објавио је десетине читаних  фељтона у београдским водећим листовима. 

Најпознатије  књиге  Ђура Загорца биле су о Јованки Броз, Стеви Крајачићу,  затим о Слободану Милошевићу, Радовану Караџићу и другима. Загорчеве књиге налазе се не само у нашим већ и западним престижним универзитетским библиотекама. 


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси