Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Заштити своја и поштуј туђа ауторска права – УНС Вас позива на радионицу о ауторским правима у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 12. 2023.

Извор: УНС

Заштити своја и поштуј туђа ауторска права – УНС Вас позива на радионицу о ауторским правима у медијима

Удружење новинара Србије (УНС) позива студенте, новинаре, фоторепортере и медијске раднике на радионицу о ауторским правима у медијима, која ће бити одржана 26. децембра, од 12 до 13.30 сати, на Филозофском факултету у Нишу, Ћирила и Методија 2.

Кроз практичне примере биће разматрано: како Закон o ауторском и сродним правима дефинише ауторско дело; зашто суд не третира вест и извештај, а некад ни интервју као ауторско дело; шта аутор мора да зна када потписује ауторски уговор (које одредбе треба да садржи уговор, шта су ауторска дела настала у радном односу, када и под којим условима престаје ауторско право); под којим условима се текст може објавити и када није потребна дозвола аутора за објављивање; када се може објавити фотографија и који су најбољи бесплатни сервиси за преузимање; како аутор може да заштити своје дело; како и какав тужбени захтев упутити суду ако је прекршено ауторско право…  

На радионици ће говорити адвокати специјализовани за ауторско право Душан Поповић и Урош Недељковић, фоторепортер Горан Сивачки, новинарка КРИК-а Марија Вучић и новинарка Драгана Коцић.

Радионицу ће водити ванредни професор на Департману за комуникологију и новинарство Филозофског факултета у Нишу Марија Вујовић.

За учешће на радионици потребно је да се пријавите до 24. децембра на мејл vesna.masalovic@uns.rs.

Путне трошкове покрива УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси