Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Жујовић: Награда Медијске мреже „Пута свиле“ омогућила ми је да разменим искуства са колегама из бројних светских редакција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 10. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Жујовић: Награда Медијске мреже „Пута свиле“ омогућила ми је да разменим искуства са колегама из бројних светских редакција

Новинар Бранко Жујовић рекао је за сајт УНС-а да му је признање Медијске мреже „Пута свиле“ посебно значајно јер му је омогућило да на уручењу награде у Пекингу упозна колеге из различитих крајева света.

 

„Велика ми је част што сам међу првим добитницима ове награде, тим пре што су о наградама одлучивали бројни тимови сачињени од уредника и професора универзитета, окупљени око редакције листа Женмин жибао, који су чинили жири и одабрали, верујем, најбоље текстове међу 4.485 приспелих радова. За мене је ово значајно признање, а још је можда важније што сам овде упознао десетине колега из целог света“, рекао је Жујовић.

Иначе, новинару Бранку Жујовићу уручена је награда Медијске мреже иницијативе „Пут свиле“ за коментар "На реду је раст српског извоза" који је објављен у недељнику „Печат“.

Жујовићев коментар један је од пет текстова које је наградила Медијска мрежа „Пута свиле“, а прву награду добио је Мубарак Мугабо из Уганде. У конкуренцији за награду било је 4.485 текстова из 80 земаља и региона.

Жујовићу је припала новчана награда у износу од 50.000 јуана.

Иначе, Медијску мрежу чине представници 38 медија из 23 земље.

Осим награда за коментар, новинарима су уручене и награде за извештавање, фотографију, видео-прилог, борбу против ковида-19, као и награда за посебан допринос информисању. Додељује се од 2019. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси