Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Петру Поповићу уручена Специјална повеља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 03. 2009.

Петру Поповићу уручена Специјална повеља

У Удружењу новинара Србије данас је поводом Дана новинара Србије уручена Специјална повеља за новинарство без граница Петру Поповићу, вишедеценијском новинару "Политике".







"Лист Студент је био мој новинарски флерт, а "Политика" веза за цео живот. Нешто као љубав, али уз премного неверстава, углавном с њене стране", рекао је Поповић за којег је признање дошло неочекивано.




Поповић је био специјални извештач "Политике" из Африке и дописник из Лондона и Москве. Један је од врхунских познавалаца спољнополитичких прилика о чему редовно пише за "Политику" и НИН.


У УНС-у је поводом Дана новинара представљена "Хроника Удружења новинара Србије 1941 - 2006" Милета Недељковића. У књизи, по поглављима, говори се о Удружењу пред априлски слом 1941. године, периодима под окупацијом и обновом, времену самоуправног социјализма, политичког плурализма, а посебни одељци посвећени су Суду части, Скуштинама, Образовању...


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси