Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС и Дарко Николић члановима и студентима новинарства поклањају књигу „Гвозедни пук“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 09. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и Дарко Николић члановима и студентима новинарства поклањају књигу „Гвозедни пук“

Удружење новинара Србије (УНС) и уредник Спортске рубрике у онлајн издању „Вечерњих новости“ Дарко Николић поклањају књигу „Гвоздени пук“ члановима УНС-а и студентима новинарства.

За првих 13 колега који се јаве, а имају плаћену чланарину за текућу/претходну годину, као и за првих 13 студената новинарства, аутор романа „Гвоздени пук“ Дарко Николић обезбедио је по један примерак ове књиге.

Позивамо заинтересоване колегинице и колеге да се за поклон књигу јаве УНС-у на имејл адресу unsinfo1@uns.org.rs и напишу контакт податке (име и презиме, град, адресу, телефон и број легитимације УНС-а).

УНС ће обавестити добитнике који ће, уколико су из Београда, књигу моћи да преузму у просторијама Удружења (Ресавска 28/I) . Добитницима који нису из Београда књигу ћемо поштом послати на кућну адресу.  

Дарко Николић књигу „Гвоздени пук“ од 2017. године бесплатно дели библиотекама широм Србије и заинтересованим појединцима. На сајту „Гвоздени пук“ могуће је преузети и исечак из књиге. Штампању прва три издања допринеле су донације спортиста и других појединаца који су били заинтересовани за ову тему.

Са циљем да сваког читаоца подсети на важност сопственог порекла и традиције уопште, Дарко Николић је уз помоћ своје породице објавио књигу о Гвозденом пуку.

„Да бисмо и сами освестили оне фрагменте знања о сопственој прошлости, о константности нашег постојања, како бисмо знали шта нам предстоји, сели смо, истражили и написали неколико књига о нашем, српском идентитету. Уџбенике смо претварали у романе, науку у питку књижевност, речју, писали смо једноставно да једноставније не може бити, како би се олакшано и брзо схватило оно што је деценијама и генерацијама пропуштено“, поручио је Дарко Николић читаоцима.

За УНС је рекао да је књигом индиректно обухваћен и део историје српског новинарства јер се у њој говори и о животу новинара сарадника „Политике“ који су били део овог пука српске војске.

Дарко Николић је рођен 1977. године у Београду, где је завршио и Европску вишу школу за спортско новинарство. Више од деценије био је новинар Спортске рубрике у „Блицу“, а од 2021. године је уредник Спортске рубрике у онлајн издању „Вечерњих новости“. Сарађивао је и са Удружењем националних кошаркашких савеза (ФИБА), као и са Унијом европских фудбалских удружења (УЕФА).

Коментари (1)

Остави коментар
пон

04.09.

2023.

celicanin anonymous [нерегистровани] у 11:48

knjiga

evo javljam se,zainteresovan sam za knjigu.hvala

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси