Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ћулибрк: Власница обећала да се неће мешати у уређивачку политику НИН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 08. 2023.

Аутор: A. Ничић Извор: УНС

Ћулибрк: Власница обећала да се неће мешати у уређивачку политику НИН-а

Главни и одговорни уредник недељника НИН Милан Ћулибрк рекао је за сајт УНС-а да је данас са новом власницом овог листа Јеленом Дракулић Петровић разговарао о будућности НИН-а, те да му је она обећала да се неће мешати у уређивачку политику. После састанка главног и одговорног уредника са новом власницом, одржан је и редакцијски састанак, а новинари НИН-а су, каже Ћулибрк, задовољни што се, како им је обећано, начин рада неће мењати.

„Данас сам се видео са новом власницом НИН-а и разговарали смо о будућности овог листа. Прва реченица коју је изговорила је била да о уређивачкој политици нећемо разговарати и да није посао ње као власнице да се меша у уређивачку политику. На челу је колегијум са главним и одговорним уредником и то се неће мењати, као што се неће мењати ништа унутар редакције. Договор је да заједничким снагама подигнемо тираж“, рекао је Ћулибрк за УНС.

На питање УНС-а како ће реаговати ако притисака ипак буде, рекао је да му то не би био први пут у каријери да се суочава са притисцима и да добро зна како да одговори на то.

„О том потом. На притиске смо врло алергични, а за сада имамо обећање да тих притисака неће бити. Свакако, не би ми био први пут у каријери да се суочавам са притисцима. Прошао сам све то и знам како ћу реаговати у том случају. Ипак, мислим да нема потребе да о притисцима причамо ако до њих није дошло. Ако се буде десило, сазнаћете“, рекао је Ћулибрк.

Са околностима промене власништва, како каже, није упознат.

„То је приватна имовина. Власник запосленог не пита како ће нешто да прода и под којим условима“, каже Ћулибрк за УНС.

УНС је данас Јелену Дракулић Петровић питао да ли планира да прода НИН, да ли су јој се, након објаве да је постала нови власник, јављали заинтересовани да купе НИН, као и ко ће бити директор ове медијске куће. Одговор нисмо добили.

Подсетимо, компанија Рингиер Србија  је целокупан власнички удео пренела на директорку ове компаније Јелену Дракулић Петровић која је изразила задовољство што је после 20 година професионалног ангажмана у Рингиеру постала власница НИН-а.

Марк Валдер, генерални директор Рингиер АГ, навео је да „НИН д.о.о. под вођством Јелене Дракулић Петровић има будућност која обећава“.

Подсетимо, НИН је основала група новинара 1935. године, али се редовно објављује од 1951. године. Када је НИН приватизован, 2009. године, прво га је купила компанија Рингиер доо, a касније, када је основана компанија Рингиер Аксел Шпрингер у Србији, она је постала већински власник ове медијске куће.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси