Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Унија новинара Нигерије председава Новинарском мрежом Појас и пут
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 08. 2023.

Аутор: К.К.Н. Извор: УНС

Унија новинара Нигерије председава Новинарском мрежом Појас и пут

Унија новинара Нигерије председаваће у 2023. години Председништвом Новинарске мреже Појас и пут (Belt and Road News Network, BRNN), стоји у обавештењу Секретаријата ове мреже послатом Удружењу новинара Србије (УНС).

Новинарску мрежу Појас и пут, према подацима са сајта, данас чини 213 новинарских и медијских организација из 99 земаља, а Удружење новинара Србије (УНС) је једна од њих.

Према Повељи ове Мреже, позиција председавајућег Председништва мења се сваке године, по азбучном реду назива земаља.  

Прошле године мрежом је председавала Унија новинара Казахстана.

„Иницијатива 'Појас и пут' ове године обележиће 10 година од њеног представљања. Секретаријат Новинарске мреже Појас и пут овим поводом организоваће низ активности, као што су стручне обуке, путовања, изложбе, форуми“, наводи се у писму БРНН упућеном председнику УНС-а Живојину Ракочевићу и генералном секретару Нину Брајовићу.

Новинарска мрежа Појас и пут настала је у оквиру иницијативе Појас и пут, глобалне инфраструктурне и развојне стратегије Кине с циљем повезивања Азије, Африке и Европе, а чине је новинарске и медијске организације из земаља и региона укључених у ову иницијативу.

Како се наводи у Повељи Новинарске мреже Појас и пут, она је посвећена креирању платформе за међусобну помоћ, размену идеја и сарадњу медијских организација у циљу јачања разумевања, пријатељства и заједничког превазилажења свакодневних изазова са којима се медији сусрећу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси