Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС у Врању: Тужилац тражи 18 месеци затвора за Кантара због поновљених претњи власници и радници ОК радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 06. 2023.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

УНС у Врању: Тужилац тражи 18 месеци затвора за Кантара због поновљених претњи власници и радници ОК радија

Ни данас у судници врањског Основног суда на месту за окривљеног није седео Дејан Николић Кантар. Није се појавио ни његов адвокат. У публици мале суднице локални новинари су препознали Кантаровог сарадника ког је судија више пута опоменуо због коришћења мобилног телефона.

Он је сигурно први јавио окривљеном да иако је приложио медицинску документацију рочиште није одложено, да је тужилац Емилија Тончић тражила казну од минимум 18 месеци затвора и да је судија Бојан Трајковић рекао да ће пресуду објавити у понедељак.

Оштећене Оливера Владковић и Светлана Иванов, власница и радница ОК радија, поновиле су данас у судници да су у страху.

"Те претње током суђења. Гестикулација. Ти погледи када је сазнао да неће бити пуштен из притвора. И даље осећам угроженост и страхујем за своју безбедност. Имам и даље полицијску заштиту", рекла је Оливера Владковић.

Она је рекла да није једноставно живети у страху да ће вас неко напасти и указала да окривљени "има своје људе" и да је у Централном затвору у Београду, као притвореник, претио чувару.

"Нама је претио у Основном суду у Врању. Не знам шта може да нам се деси ван тих институција", рекла је сведочећи Владковић.

Светлана Иванов је испричала да осећа да страх расте.

"Кад год прочитам да је од почетка године убијено 20 жена помислим на Оливеру и себе и да је Дејан Николић рекао да имамо разлога да се плашимо", изјавила је Иванов.

У својству сведока говорио је и Веран Матић, председник Асоцијације независних електронских медија и члан Сталне радне групе за безбедност новинара.

Он се налазио у судници тог 16. августа прошле године када се Кантару судило због претњи власници и запосленима у ОК радију.

 

Управо је ту и изрекао нове претње "Скршићу и Врање и Београд", "Онај ко се плаши и треба да се плаши" и "Неће се на овоме завршити. То се некад у Јасеновцу радило: так, так, так".

Матић је указао на то да ово суђење дуго траје и да ће Николић ускоро бити пуштен из затвора у ком је због претходних претњи у вези са ОК радијом. Казна од 14 месеци затвора истиче му у августу ове године.

Тужитељка Тончић рекла је да је неспорно утврђено да је окривљени претио Оливери Владковић и Светлани Иванов и угрозио њихову сигурност.

Навела је да се ради о вишеструком повратнику у извршењу кривичних дела и да је већ правоснажно осуђен због претњи истим особама.

"Предлажем да га суд огласи кривим и осуди на казну затвора у трајању од најмање годину и шест месеци", рекла је Тончић.

Адвокат власнице и раднице ОК радија Велибор Пејчић додао је прихватајући предлог тужилаштва да суд треба да има у виду да су претње изречене у самој судници, пред судијом.

"Николић је тиме испољио високи степен дрскости и безобзирности", рекао је Пејчић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси