Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари ветерани обележили славу Светог Ћирила и Методија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 05. 2023.

Аутор: П.Т. Извор: УНС

Новинари ветерани обележили славу Светог Ћирила и Методија

Клуб ветерана Удружења новинара Србије (УНС) је са групом чланова Удружења књижевника Србије обележио славу Светог Ћирила и Методија у Дому војске Србије.

Славу, као празник словенске писмености и културе,обележавају Руси, Украинци, Бугари, Македонци, Словаци и Чеси.

Подсећајући на корене настанка словенске писмености и православља Петар Трајковић, председник Клуба новинара ветерана, подсетио је на корене словенске писмености.

Реформатор Вук Стефановић Караџић држао се правила да сваки глас српског језика има само једно припадајуће слово. Тај принцип нагласио је Трајковић, тек појавом дигиталног новинарства добио је своју изузетну вредност.

Слави "слова и гласова" присуствовало је двадесетак новинара и уметника речи.Том приликом су пожелели и сретан пут групи колега, који ће две недеље, одмарајући се, провести на Црногорском приморју.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

01.06.

2023.

Milica Stojković [нерегистровани] у 18:04

slava novinara

Drage kolege koje dolaze da ispijaju kafe u Udruženje,nisu mogli da mrdnu donji deo ledja i da pozovu svoje kolege koji su i poznatiji i bolji novinari od njih .Nije mi žao što nisam bila prisutna,već što su me kolege manje vrednosti odpisale

Одговори
чет

01.06.

2023.

Milica Stojković [нерегистровани] у 17:11

odgovor

Niko me nije ni obavestio a kamoli elektronski poslao poruku,tako da ovo prvi put čitam.Na slavi su bili isti ljudi kao stalni nameštaj

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси