Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Миладин Петровић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 11. 2012.

Преминуо Миладин Петровић

Миладин Петровић, главни и одговорни уредник „Војног ветерана“ , дугогодишњи новинар и уредник „Народне армије“ и „Војске“ и члан УНС-а преминуо је у понедељак 26. новембра у 55. години живота.

Миладин Петровић је рођен 22. јануара 1957. године у Осоју код Устиколине (Фоча).

Основну школу завршио је у Устиколини, средњу у Горажду, а Војну академију и Новинарску школу при Југословенском институту за новинарство у Београду.

По завршетку војне академије, 1980. године,  као командир вода и командир чете, пет година службовао је у Пули, а затим је започео каријеру војног новинара и уредника у листу „Народна армија“ у Београду.

У току последњег рата извештавао је за „Народну армију“ и „Војску“ са скоро свих кризних подручја. Као ратни извештач два пута је заробљаван. Први пут, 19. јула 1991, заробили су га припадници хрватског Збора народне гарде, у селу Брест код Петриње, а други пут, 3. маја 1992, заробљен је после масакра над припадницима ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву.

После пензионисања наставио је да се бави новинарством. Написао је више запажених репортажа и фељтона међу којима су: „Капетане, идемо у Рај“, „Богољубље Десанке Максимовић“, „Боготражитељ у војној академији“, „Официри монаси“, „Духовници“ и др. Као сведок догађаја везаних за Добровољачку улицу у Сарајеву, 2010. године, објавио је књигу „Тајна Добровољачке улице“ која представља аутентично сведочење о догађајима који су, у пролеће 1992. године Босну и Херцеговину окренули путем рата.

Комеморативни скуп поводом смрти Миладина Петровића одржаће се у четвртак 29. новембра у 09.30 часова у Дому Војске Србије, Браће Југовића 19.

Сахрана је истог дана на гробљу Лешће. Опело почиње у 11.30 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси