Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Победници Прес релија Предраг Стевановић, Владимир Николић и Лора Бркић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 03. 2023.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Победници Прес релија Предраг Стевановић, Владимир Николић и Лора Бркић

Повратак у старе дане, дружење са старим пријатељима и допринос новинара развоју аутоспорта су, кажу победници, обележили данашњи Прес рели у организацији Ауто прес клуба Удружења новинара Србије (УНС) и Београдског сајма. Прву награду освојили су новинар магазина Електрокосмет Предраг Стевановић (у првој категорији), новинар-фриленсер Владимир Николић (у другој категорији) и новинарка Еко магазина Лора Бркић (у женској категорији).

"Награда ми значи да ме врати у старе дане када сам учествовао у слаломима. Битно ми је и да мотивишем младе људе да своје умеће покажу на такмичењима, а не да на улциама угрозе свој живот", рекао је за сајт УНС-а Стевановић који је освојио прву награду у првој категорији.

У првој категорији су се такмичили новинари који возе аутомобиле запремине мотора до 1200 кубика, док су се у другој такмичили новинари са аутомобилима запремине веће од 1200 кубика. У женској и катерорији одлтајмера није било ограничења.

Другу награду у првој категорији је освојио новинар "Српске мисли" Александар Гајовић.

Владимир Николић, добитник прве награде у категорији више од 1200 кубика, као мотивацију за учешће на такмичењу навео је пријатељство.

"Возио сам новинарске релије још од деведесетих година. После 2000. године, када сам ушао у године престао сам и рекао нећу више. Ове године ме је звао Чеда Бркић и рекао ми је да дођем јер ће бити много другара од раније и да сви будемо ту. Дошао сам пре свега ради дружења и драго ми је да сам направио добар резултат", рекао је Николић за сајт УНС-а.

 

 

Прошлогодишњи добитник прве награде и новинар РТС-а Душан Албијанић је овог пута освојио друго место, док је добитник треће награде Сташа Дудић из БС продукције.

 

Видео: А. Ничић/УНС

Лора Бркић, која је прошле године освојила треће место, данас је била прва у женској категорији. За сајт УНС-а Бркић је рекла да јој је драго што се аутоспорт развија.

"Такмичим се већ другу годину заредом. Прошле године сам добила треће место у класи дама. Значи ми награда и симатично ми је што аутоспорт наставља да се развија и на овај начин", рекла је.

Добитнице друге и треће награде у женској категорији су новинарке телевизије Коперникус - Мирјана Павловић и Анета Фараго.

У категорији олдтајмера је седам добитника признања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси