Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Медији и насиље у школи - округли сто УНИЦЕФ-а и УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 11. 2012.

Медији и насиље у школи - округли сто УНИЦЕФ-а и УНС-а

На Међународни дан детета, 20. новембра, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/III с почетком у 10 сати, УНИЦЕФ и УНС организују округли сто МЕДИЈИ И НАСИЉЕ У ШКОЛИ – Шта треба знати када извештавамо о деци.

 

На скупу ће бити представљени резултати истраживања УНС-а и УНИЦЕФ-а о поштовању кодекса у извештавању медија о насиљу међу и над децом, с фокусом на насиљу у школи, за период од 15. јула до 10. новембра 2012. године.

О улози независних државних органа у заштити дечијих права говориће Родољуб Шабић, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Тамара Лукшић Орландић, заменица Заштитника грађана за права детета и Невена Петрушић, Повереница за заштиту равноправности.

Искуства РРА и Савета за штампу пренеће Стевица Смедеревац, начелник мониторинг службе РРА, Светлана Трајковић, медијски аналитичар РРА, Гордана Новаковић, генерални секретар Савета за штампу, док ће о законским оквирима говорити Слободан Кремењак, адвокат Правне службе АНЕМ-а.

У дискусији о медијском извештавању и његовом унапређењу учествоваће Александар Рокнић, Данас, уредник рубрике друштво, Борко Кашански, Пресс, помоћник главног уредника, Саша Миловановић, Курир, главни и одговорни уредник, Милорад Ивановић, Нови магазин, одговорни уредник, Маја Бекчић-Петровић, Тањуг, помоћник главног и одговорног уредника, Зоран Секулић, Фонет, директор и главни и одговорни уредник, Горан Гмитрић, Пинк, главни и одговорни уредник информативног програма, Ђорђе Влајић, Радио Београд, главни и одговорни уредник Радио Београда, Јелена Самарџић, С медија, директор садржаја и Љиљана Смајловић, УНС, председница.

УНИЦЕФ  и УНС очекују потврду и уредника осталих водећих медија у Србији.

По завршетку округлог стола УНИЦЕФ ће уручити награде најбољима на овогодишњем конкурсу за професионално извештавање о деци и дечијим правима. Уручење награда почиње у 13.15 у Прес центру Удружења новинара Србије, Кнез Михаилова 6/III.

Жири који су чинили угледни новинари Оља Бећковић, Бранка Оташевић, Зоран Пановић, Раде Вељановски и представница УНИЦЕФ-а Јадранка Милановић ће на свечаности образложити одлуку о добитницима за најбољи телевизијски и радијски прилог и за текст у штампаним медијима.

Награде ће уручити Јудита Рајхенберг, директорка УНИЦЕФ-а у Србији, и Сандра Штајнер, директорка корпоративних комуникација компаније Теленор.

Програм округлог стола је у прилогу.

Молимо извештаче да своје присуство потврде на мејл vesna.masalovic@uns.rs до понедељка у подне. У пријави је потребно навести име, презиме и назив редакције у којој радите/ са којом сарађујете.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси