Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Матија Коковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 02. 2023.

Аутор: УНС/Фото асоцијација Војводине Извор: УНС/Фото асоцијација Војводине

Преминуо Матија Коковић

Фоторепортер „Борбе“, „Вечерњих новости“, загребачког „Вјесника“ и вишедеценијски члан Удружења новинара Србије (УНС) Матија Коковић преминуо је јуче у Београду.

Матија Коковић је рођен 1. јануара 1938. године у Вруљи. Школу за Примијењену умјетност започео је у Херцег Новом а завршио у Новом Саду. Коковић је био фоторепортер војних листова „Војник“, „Народна Армија“ и „Фронт“.

Фотографије је објављивао и у издањима „Вјесник“, „Вечерњи лист“ , „Арена“, „Старт“ и „Викенд“. У току своје вишедеценијске каријере сарађивао је и са страним агенцијама Сипа прес, Асошијетед прес, Ројтерс, као и са Европском прес агенцијом. По одласку у пензију, наставио је да фотографише и објављује у загребачким медијима „Јутарњи лист“ и магазину „Глобус“

Након распада СФР Југославије Коковић прелази на место фоторепортера београдских дневних листова „Борба“ и „Вечерње новости“.

Коковић је новинар од 1960. године, а члан УНС-а од 1965. године.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси