Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Митрић дао изјаву у суду по приватној тужби против бившег полицајца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 01. 2023.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Митрић дао изјаву у суду по приватној тужби против бившег полицајца

Дописник Вечерњих новости из Лознице Владимир Митрић рекао је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да је главна расправа по приватној тужби коју је поднео против бившег полицајца због увреде одржана јуче у Основном суду у Лозници. Он је Митрићу октобра прошле године у ресторану у центру Драгинца код Шапца рекао да зна да ће га полицајац који му је пре 18 година нанео тешке повреде "поново пребити“.

„Рекао сам јуче на суду да бих вероватно имао разумевања и да бих му опростио да ми се само јавио телефоном и рекао две речи извињења после тог догађаја, а пре него што је донета мера забране контакта са мном“, рекао је Митрић.

Основни суд у Лозници је бившем полицајцу продужио меру забране приласка до правоснажног окончања кривичног поступка за угрожавање сигурности. Ова мера донета је октобра прошле године.

Митрић је истакао да је задовољан одлуком судије и поступајуће тужитељке и да је ово први пут да надлежни у Лозници реагују правовремено откако се суочава са проблемима због новинарског рада.

„За мене као да су врата правде у Лозници, мом родном крају, скоро четврт века  била 'замандаљена', па сам морао да је тражим ван Лознице. Да су надлежни у Лозници реговали од почетка као сада судија Миодраг Атанацковић и тужитељка Оливера Јовановић, сигурно не бих године провео под полицијским обезбеђењем. Живео бих и радио као слободан човек, а они који су ударили на мене и професију којом се бавим били би тамо где им је место“, додао је Митрић за УНС.

Иначе, Владимира Митрића је 2005. године на улазу зграде у којој је живео физички напао вођа сектора полиције на Новом Београду и нанео му тешке телесне повреде. Митрић је и данас под полицијском заштитом, коју је добио месец дана након овог тешког физичког напада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси