Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ракочевић: Хвала што сте сачували Радио Косовску Митровицу као демократску институцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 11. 2022.

Аутор: Ј. Марковић Извор: УНС-ДНКиМ

Ракочевић: Хвала што сте сачували Радио Косовску Митровицу као демократску институцију

„Позивам вас да нас слушате и даље, да нам верујете, упућујете похвале, али и критике и да се не љутите на нас, јер смо ми ту да негујемо професионално и непристрасно новинарство, иако вам се то можда некад не допада ", поручила је главна и одговорна уредница Маја Фићовић, поводом јубилеја ове медијске куће који је обележен у оквиру свечане академије у Митровачком двору.

Поред обележавања великих 40 година постојања Радија Косовска Митровица, обележен је и Дан Општине Косовска Митровица и 78 година од ослобођења града у Другом светском рату.

Главна и одговорна уредница Радија Косовска Митровица и чланица Извршног одбора Друштва новинара Косова и Метохије, Маја Фићовић, поручила је присутним суграђанима да су управо они њихове очи и уши кад год слушају њихов радио, прочитају вест или чују песму.

„У том тренутку, ви, наша публико, удахњујете живот и наш радио живи. Дајемо све од себе да би наш програм био креативан, потпун, али пре свега  информативан, како би наши грађани били информисани у сваком тренутку. Нас не би било да није вас, наших слушалаца, тако што нас слушате, примате информације и поклањате време“, казала је Фићовић.

 У времену када је медија све више, а када се за радио каже да се све мање слуша, Фићовић, поручује да верује да ће кроз квалитетан рад овај радио живети још много година.

„Радио Косовска Митровица је бисер на медијском небу", истакла је она.

Председнику Удружења новинара Србије (УНС) Живојину Ракочевићу уручена је захвалница, уз речи да без Удружења новинара Србије, са својим огранком ДНКиМ, овај медиј не би могао да функционише у неким задацима, као и да им је Удружење најближе срцу. Ракочевић је истакао значај који овај радио има у очувању лепоте језика и очувању професионалних стандарда у новинарству.

„Радио једини од вас не тражи ништа, а пазите се, они који од вас не траже ништа, ти на вас највише утичу. Хвала што сте сачували радио као демократску инститицију, истински. Хвала гласовима Радија Косовска Митровица. И сада, када на медијима са  националном фреквенцијом чујем ваше гласове, осећам инстински понос да стандард нашега језика станује у Косовској Митровици, да се сачувао и да га одавде слушате као глас Радио Београда, као истинску поруку“, рекао је Ракочевић.

 

Главна и одговорна уредника Радија Косовска Митровица, у име колектива, уручила је повеље и захвалнице институцијама и појединцима који су дали допринос развоју ове медијске куће. Повеље су додељене Привременом органу општине Косовска Митровица и Јавном предузећу „Мрежа Мост". Постхумно је додељена повеља и недавно преминулом руководиоцу, уреднику и новинару овог радија Чаславу Милисављевићу. Захвалнице су додељене и новинарки у пензији Десанки Милосављевић, Телевизији Мост, часопису „Борба".

Коментари (2)

Остави коментар
пет

25.11.

2022.

Мирко [нерегистровани] у 19:29

Каква патетика!!!

Округле године јесу разлог за самохвалисање. Али га претерасте. У току година које чине кјубилеј, било је и оних које не желите ни да сањате: служење сваком на власти у локпаној управи, покрајини, па надаље. "Сбветзи Комитет", умесзто Бога! Кадровска намештења. Бесомучне клевете у политичкој кампањи, за рачун владајуће странке. Не нађосте снаге, да макар пола реченице кажете нешто о томе. Узгред, да зависите од грађана, а не под буџета државе, подавно би престали да постојите. Као и многе локане станице широм Србије. Жалосно је, али настављате увлакачку, љигаву, политику: чак и давањем некакве плакете председнику УНС-а (директору Дома културе у Грачаници) Живојину Ракочевићу. Какве он има везе са Радио Митровицом, чији је диоректор у оснивању, а потом и дугогодишњи директор, бкио Мустафа Шукриу, рођени брат висок0г руководиоца Савеза комуниста Југославије, Али Шукрије. Како то заборависте?

Одговори
чет

24.11.

2022.

MilutinX [нерегистровани] у 13:59

Eto

Ali ste izgubili Radio Jagodinu, recimo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси