Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Почео упис у Новинарску школу УНС-а, информишите се и обезбедите место на време
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 06. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Почео упис у Новинарску школу УНС-а, информишите се и обезбедите место на време

Већ сада je могуће да се информишете о раду Новинарске школе Удружења новинара Србије и обезбедите своје место раним уписом у нову групу за коју почиње настава на јесен.

 

Школа је отворена за све који воле новинарство и желели би да стекну прва знања и вештине из ове области, али и оне који су почели да раде у медијима али нису имали прилику да прођу обуку. Заинтересовани се могу пријавити и информисати о начину рада, предавањима, предавачима, пракси и завршном испиту.

Тромесечна настава у Новинарској школи одвија се у просторијама Удружења новинара Србије. Полазници могу да изаберу да наставу похађају онлајн. Настава у Новинарској школи УНС-а одржава се викендима. Предавања се састоје од теоријских часова и вежби. То значи да се полазници Школе упознају са радом новинара у реалним ситуацијама, као извештачи са догађаја.

 

Полазнике обучавамо да вест, извештај, интервју, коментар, репортажу, затим наслове и најаве обликују у складу са особеностима агенцијског, штампаног, радио, телевизијског и веб новинарства. Учимо их правилима доброг јавног наступа. Упознајемо их са правилима радијске и телевизијске монтаже. Полазници Школе у прилици су да истражују, долазе до података и проверавају истинитост већ објављених вести. Упознајемо их са одредбама кодекса и медијских закона, важним за професионално поступање у новинарству.

Они који нису запослени као новинари имају и једномесечну праксу. У редакцији медија којi изаберу са координатором Школе, проверавају стечена теоријска и практична знања. Након завршног испита добијају диплому да су завршили Новинарску школу УНС-а.

 

Предавачи су професори са Факултета политичких наука, реномирани новинари и уредници у различитим медијима, као и професионалци из УНС-а.

Цена Школе је 43.000 динара. Можете се пријавити на имејл: novinar@uns.rs и на телефон: 011 32 36 337.

Удружење новинара Србије од 1997. gодине организује Новинарску школу, по узору на ону која је до тада функционисала при Југословенском институту за новинарство у Београду. Новинарску школу УНС-а завршило je више од 700 полазника, од којих je знаtан број радио или ради у новинским агенцијама, штампи, радио и ТВ станицама, веб редакцијама, продукцијама и специјализованим публикацијама. Школа сада уписује 48. генерацију полазника.
 

 



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси