Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Раде Ђорђевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 06. 2022.

Преминуо Раде Ђорђевић

У Свилајнцу је јуче у 69 години преминуо Раде Ђорђевић дугогодуишњи новинар и уредник у РТС-у, оснивач Телевизије Ресава у Свилајнцу и главни и одговорни уредник Ресавског поштоноше. Раде Ђорђевић био је дугогодишњи члан и функционер Удружења новинара Србије (УНС).

Рођен је 16. јуна 1953. године у Земуну. Завршио је Дефектолошки  факултет a новинарством се бавио од 1991. године. У РТС-је водио и  уређивао емисију „Дозволите“ и „Туризам“.

У Свилајнцу живи и ради од 2005. године где је водио Информативни центар а затим основао Телевизију Ресава коју су локалне власти 2008. године насилно угасиле. Обновио је најстарији локални лист у Србији Ресавског поштоношу који је уређивао до последњег дана.

Члан је Удружења Новинара Србије од 1995. године Био је члан управе УНС-а у два мандата од 2009 - 2017. године и члан Надзорног одбора од 2017 - 2021. године. У Свилајнцу је водио Клуб новинара УНС-а.

Био је саветник у амбасади Србије у Скопљу од 1997-2001. године.

Сахрана Радета Ђорђевића  је у уторак, у 13 часова, у селу Мутањ на Руднику.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

06.06.

2022.

Срђан Марјановић [нерегистровани] у 19:28

Саучешће

Искрено саучешће породици, велики губитак за слободно новинарство и непоколрбљивост у борби за слободу говора и независност рада новинара.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси