Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Пословодство ТВ "Мозаик" не одговaра штрајкачима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 08. 2012.

Аутор: Оливера Стошић Извор: УНС

Пословодство ТВ "Мозаик" не одговaра штрајкачима

Синдикат „Независност” новосадске ТВ Мозаик саопштио је данас да запослени у овој медијској кући још нису добили одговор руководства на своје захтеве због чега ће наставити са штајком и сутра, 15. августа обуставом рада од 14 до 15 сати.

Захтеви штрајкача су да им се исплате две заостале плате и путни трошкови, као и да директор Фондације "Мозаик" Тибор Хорват поднесе оставку.

Такође, чланови штрајкачког одбора протестују због нетачних информација објављених у вестима на мађарском на РТВ Војводине где је наведено да запослени у телевизији "Мозаик" захтевају веће плате. Они истичу да се њихов захтев односи само на исплату примања која су им прописана уговором о раду.

Подсећамо, ово је други по реду штрајк упозорења у овој медијској кући која програм емитује на мађарском језику након 19. априла 2012. године када је била прва обустава рада. Тада је Управни одбор ТВ "Мозаик" обећао да ће се ствари поправити после избора у мају што се до сада није десило.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси