Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  EFJ позива на ослобађање 26 новинара из белоруског затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 04. 2022.

Аутор: А. Момчиловић Извор: УНС

EFJ позива на ослобађање 26 новинара из белоруског затвора

Делегација Европске федерације новинара (EFJ) састала се јуче са челницима Белоруске асоцијације новинара (BAJ) и њиховим колегама из Литваније, Естоније и Украјине у Вилњусу, главном граду Литваније због заштите новинара и медија који извештавају о руској инвазији на Украјину

ЕFЈ осуђује вођење кривичног поступка  против белоруских новинара, укључујући и нове оптужбе против новинарке Екатарине Андрееве, наводи се у њиховој објави и додаје да се у затвору у Белорусији тренутно налази 26 новинара и медијских радника.

„Чинимо све што је могуће да се информације о невиђеном прогону белоруских новинара чују широм света. Важно је да наставимо да говоримо о њиховој тешкој ситуацији на свим нивоима како би ослободили све новинаре“, рекао је председник ЕФЈ Могенс Блихер Бјерегард.

Учесници су се на састанку сложили да је координација напора новинарских заједница да заштите новинаре у Белорусији, Украјини, Естонији и Литванији неопходна како би се одржали квалитет и етички стандарди новинарства у Европи“, преноси ЕФЈ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси