Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ко је све учествовао у акцији "Очистимо Србију"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 06. 2010.

Ко је све учествовао у акцији "Очистимо Србију"

Чаглавица: Новинари у акцији “Очистимо Србију”

Чаглавица - Новинари који раде на Косову и Метохији акцију чишћења започели су у 10.00 часова испред Дома културе у Чаглавици.

Новинар КИМ радија Тијана Арсић је казала да се о чистоћи околине морамо бринути стално, а не само када је Међународни дан животне средине и када се организују неке акције чишћења.

“Надам се да ћемо својим примером утицати на друге и да ћемо утицати на свест оних који не воде рачуна о томе где остављају смеће”, казала је Арсић.

Новинари, чланови Друштва новинара КиМ, које у Покрајини ради као огранак Удружења новинара Србије у акцију “Очистимо Србију” укључили су се на позив УНС-а и Министарства за заштиту животне средине.

Поред Чаглавице акција “Очистимо Србију” на Косову је организована у Грачаници, Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу.

Новинари чистили брдо Хисар


Лесковац - Новинари, дописници РТС-а, Курира, Економетра, Радио Лесковца, Наше речи, ТВ Фокус Врање, ТВ Врање и Слободне речи јуче су активно учествовали у еколошкој акцији "Очистимо Србију".

Према речима координатора новинарске екипе еколога у Лесковцу и Врању Александара Давинића, сакупљено је више од 20 џакова разног отпада и баченог ђубришта.

Неготин - Основци и новинари од раног јутра на терену


Неготин - Акцији "Очистимо Србију заједно" у Неготину су се први одазвали ученици нижих разреда основних школа.

Уместо да на предвиђене локације стигну у 10 часова, у складу са препорукама Локалног штаба, основци су са својим учитељицама на терену били два сата раније. Њима су се придружиле новинарске екипе крајинских радио и тв станица и Информативне службе Општине Неготин.

Слободан Дијановић, шеф Службе за заштиту животне средине и координатор акције рекао је да је одзив Неготинаца био одличан и да је задовољан ефектима акције и медијском подршком овдашњих гласила.

У акцији "Очистимо Србију" учествовала је и Јованка Станојевић, члан Управе УНС-а.

Новинари у акцији "Очистимо Србију" - Свилајнац


Свилајнац
- Чланови Актива новинара Ресава из Свилајнца чистили су градски парк упркос лошем времену.

Акцији се одазвала већина чланова, а у њој је учествовао и Радомир-Раде Угрнић (79) један од најстаријих ТВ дописника РТС-а из Србије.

Новинари очистили депонију


Београд - Позиву УНС-а колегиницама и колегама да очисте двориште претворено у депонију у близини Дома новинара упркос лошем времену одазвало се двадесетак новинара.

У акцији чишћења учествовали су председница и генерални секретар УНС-а Љиљана Смајловић и Нино Брајовић, председница СНС Драгана Чабаркапа и главни и одговорни уредник Курира Јовица Кртинић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси